SEC üyesinden sert çıkış: Paranızı kaybedince devlete gelmeyin!

Piyasada spekülatif hareketler ardından mağdur olanlar devlete gelmesin!

SEC üyesinden sert çıkış: Paranızı kaybedince devlete gelmeyin!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce'den kripto para yatırımcılarına yüksek öncelikli uyarı geldi. Herkesin kendi aldığı kararlardan sorumlu olması gerektiğini belirten SEC komisyon üyesi, "Paranızı kaybedince devlete gelmeyin!" diyerek çok net bir tavır sergiledi.

CoinDesk’in çevrim içi yayınına katılan SEC komisyon üyesi Hester Peirce, kripto borsaları ile ilgili sorulan soruya çok net bir cevap verdi.

Sadece Dogecoin değil birçok kripto para yatırımı yaparken insanların araştırma yapması ve sorular sorması gerektiğini belirten Peirce şu ifadeleri kullandı:

“Paranızı kaybedince devlete gelmeyin!”

İnsanlar birçok şeyi alıp satıyorlar. Bir varlığı satın almadan önce neye paranızı yatırdığınızı bilmeniz lazım. Eğer bu tür yatırımları eğlence için yapıyorsanız, aslında bunda da sorun yok ancak para kaybetme olasılığınız olduğunu bilmeniz lazım. Sadece kalabalıkları takip etmek doğru bir yatırım stratejisi olmaz. Araştırma yapmak ve birçok soru sormanız gerekir. Ben alınan kararlardan insanların kendilerinin sorumlu olduğuna inanan biriyim. Aldığınız kararı eğlenmek ya da yatırım yapmak için alabilirsiniz bu sizin kararınız ancak ondan sonra paranızı kaybedince devlete gelmeyin!

Dogecoin sorularının ısrarlı gelmelerinin ardından bu kadar sert uyarı gelmişti.

Dogecoin, son haftalarda hem yukarı hem de aşağı yönlü sert fiyat hareketleriyle tartışılıyor. Kripto para, birkaç gün önce 0.45 doları görmüş, daha sonra 0.30 dolara kadar geri çekilmişti  0.33 dolardan alıcı buluyorken bir anda 0,24 dolara düşüş yaşamıştı arkasında bıraktığı mağdur sayısı bugün yüz binlerle ifade ediliyor.

Fiyatlar yükselirken Elon Musk'a teşekkür naraları atan yatırımcılar daha sonra düşüşte ise Elon Musk'ın yaptığı bu manüplatif hareketlerin ardından mağdurlar ordusu olduğunu unutmamak gerek.

Etiketler