SPK Bu 2 Şirket Hakkında Çok Kritik 2 Karara İmza Attı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Derlüks Yatırım Holding'in bedelli sermaye artırım başvurusunu onaylarken, Marmaris Altınyunus'un tahsisli sermaye artırımına şartlı olarak onay verdi.

SPK Bu 2 Şirket Hakkında Çok Kritik 2 Karara İmza Attı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki halka açık şirketin sermaye artırımı başvurusunu değerlendirdi. Derlüks Yatırım Holding'in bedelli sermaye artırım başvurusu onaylandı ve şirket, halka arz yöntemiyle sermayesini yüzde 100 artırarak 150.000.000 TL'ye çıkaracak.

SPK'dan 2 Şirket Hakkında Kritik Karar

Marmaris Altınyunus'un tahsisli sermaye artırımı başvurusu ise SPK tarafından şartlı olarak onaylandı. Bu sermaye artırımı kapsamında, Borsa İstanbul AŞ Ana Pazarında işlem gören Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ, sermayesini artırmak için Koç Holding AŞ'ye tahsisli olarak pay ihraç edecek. Ancak, bu onayın iki şarta bağlı olduğu belirtildi.

İlk şart, ihraç edilecek payların nominal değerinin, Borsa tarafından belirlenecek başvuru sonrası pay satış fiyatı esas alınarak tespit edilmesi ve ihraç belgesinin bu bilgilere göre düzeltilmesi. İkinci şart ise, Koç Holding AŞ'den alınacak taahhüt doğrultusunda, ihraç edilecek payların en az bir yıl süreyle Borsa'da satılmayacağı ve bu süre içinde Borsa ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilmeyeceği taahhüdü.

Bu gelişmelerin ardından Marmaris Altınyunus'un sermaye artırımı işlemiyle ilgili detaylar netleşmiş oldu.

MAALT MARMARIS ALTINYUNUS TURISTIK TESISLER A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 1232
Satış 1235
Değişim 6%
Son Değer 1234
En yüksek 1272
En düşük 1230
Haftalık Değişim -1.5948%
Aylık Değişim 3.4367%
Yıllık Değişim 56.1037%
Etiketler
SPK