SON DAKİKA: Putin'den Filistin'e Destek Açıklaması!

Hamas'ın İsrail'e saldırısı ve savaş kararı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanlığı, 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini açıkladı.

SON DAKİKA: Putin'den Filistin'e Destek Açıklaması!

Filistin Kökenli Hamas Örgütü İsrail'e Saldırdı ve Savaş Kararı Aldı: Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Önemli Açıklama

Bugün sabahın erken saatlerinde Filistin kökenli Hamas örgütü, İsrail'e karşı çoklu saldırılar gerçekleştirdi. İlk açıklamalara göre, 22 kişinin öldüğü bir patlamanın ardından ölü sayısının arttığı bildiriliyor. Bu olayın ardından Hamas örgütü, olağanüstü bir toplantı düzenleyerek savaş kararı aldı ve harekata başladı. Bölgede yaşayan ülkeler ve siyasi figürler de duruma ilişkin açıklamalar yapıyor.

SON DAKİKA: Putin'den Filistin'e Destek Açıklaması! - Resim : 1

Son olarak, Rusya Dışişleri Bakanlığı önemli bir açıklama yaparak 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini belirtti.

Bu gelişmeler, İsrail ve Hamas arasındaki gerginliği yükselten önemli bir dönemece işaret ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Filistin devletinin kurulmasını destekleyen açıklaması ise bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilecek bir unsur olarak öne çıkıyor.