SON DAKİKA: Irak'ta sokaklar mahşer yerine döndü! Ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor

Son dakika... Irak'ta Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararının ardından Sadr Grubu sokağa indi ve tüm Irak sokaklarını kana buladı.

SON DAKİKA: Irak'ta sokaklar mahşer yerine döndü! Ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor

Irak'ta yaşanan gerilim giderek yükseliyor... Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bıraktığını açıkladığı andan itibaren sokaklara inen Sadr Grubu, Irak sokaklarını kana buladı. 

Sadr Grubu'nun askeri kolu olan Seraya es-Selam'ın silahla kuşatılmış üyeleri Irak sokaklarına indi. Sadr Hareketi lideri Mukteda, es-Sadr  açlık grevine girdiğini açıkalrken, Sadr destekçileri Bağdat'ı adeta mahşer yerine çevirdi. Yaşanılan arbede ve silahlı çatışmalarda 8 kişi öldü ve 100'ü aşkın eylemcinin ise ağır yaralandı. 

Birleşmiş Milletler'den Irak'a sükunet çağrısı

Irak'ta, Birleşmiş Milletler Misyonu (UNAMI) tarafından yapılan bir sükunet çağrısı olayların dizginlenmesine pek fayda sağlamadı. Yapılan çağrıda Sadr destekçilerine Yeşil Bölge'nin boşaltılması ve hükümet binalarının tamamen terk edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

Açıklamada, "Bütün protestocuları Yeşil Bölge'yi terk etmeye ve hükümetin Irak'a hizmet etmek için sorumluluklarını yerine getirebilmesi için hükümet kurumlarının boşaltılması çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Irak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yaşanan olayların ardından Yeşil Bölge'nin Sadr destekçileriyle doldurulmasının ardından başkent Bğdat'tan sonra şimdide tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurulmuştu. Yasağı neredeyse hiçbir vatandaşın uymadığı gözlemlendi.