Son Dakika: 2022 SGK ödenek ve prim rakamları değişti!

2022 yılında tüm SGK ödemeleri değiştiği bilgisi SGK tarafından duyuruldu. Sigortası olmayan her bir vatandaş artık kabul edilen tutarı ödeyerek GSS'ye dahil edilecek ve kendisi de dahil olmak üzere bakmakla yükümlü olduğu herkesin sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayabilecek.

Son Dakika: 2022 SGK ödenek ve prim rakamları değişti!

Sosyal Güvencesi Olmayana Müjde!

SGK veya herhangi bir kurum tarafından sağlık ve sosyal hakları olmayan, kısaca güvence altında olmayan vatandaşlar için müjdeli bir haber SGK tarafından yayınlandı. Yapılan açıklamada 150,12 TL ödeme gerçekleştiren (GSS) her bir vatandaş ve bakmakla yükümlü olduğu bireyler için artık sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği dile getirildi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yazılı açıklamada, ülke nüfusunun tamamını Genel Sağlık Sigortası kapsamında güvence altına alınmasının hedeflendiğini ve bu durumun sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini dile getirdi. 

Yapılan yazılı açıklamada hiçbir sosyal güvenliği olmayan yurttaşlar için 150,12 TL ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu herkesin sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği dile getirildi. 

Hane Geliri Düşük Olan Ailelerin Primlerini  Devlet Karşılayacak

Genel Sağlık Sigortası ödemeye gücü yetmeyen yurttaşlar içinse ikametlerinin bulunduğu bölgede Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakıfına başvuru yaptıktan sonra gelir testine tabi tutulduktan sonra söz konusu vatandaşın Genel Sağlık Sigortası primlerini devlet üstleneceği söylendi. 

Gelir testinde GSS'sini devletin karşılanma şartı ise şöyle, hane içerisinde hane başına düşen gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise GSS'yi devlet desteği alınacaktır.

Aynı zamanda kadınlarda, 18 yaşını doldurmamış yurttaşlara, lise mezunu olma yolunda 20 yaşına kadar ve üniversite mezunu olma yolunda ise 25 yaşına kadar GSS desteği devlet tarafından karşılanacak... 

Etiketler