Şişecam hissesi neden yükseldi?

Şişecam tarafından yapılan KAP bildirimine göre Mersin bölgesinde yapılması planlanan yeni yatırım kararı hisse fiyatlarını doğrudan etkiledi.

Şişecam hissesi neden yükseldi?

Borsa İstanbul'da yatırımcılar tarafından en güvenilir hisselerden birisi olan SİSE şirket bünyesi tarafından Mersin bölgesinde yapılan olan yeni yatırımın bildirimini yaptı. Yapılan KAP bildirimi ile birlikte hisse fiyatları 21,60 TL fiyatına kadar yükseliş gösterdi. 

Yaptığı atağın ardından hissenin fiyatı bir miktar geri çekilse bile SİSE hissesi yatırımcıları geleceğe ümitle bakmaya devam ediyor. Çünkü şirket mali yapısı daha fazla büyümeye çok müsait durumda. 

Şişecam Mersin'e yeni yatırım yapacak!

Şişecam (#SİSE) tarafından yapılan bildirime göre, Mersin'de hali hazırda yapılmakta olan yeni düzcam hattının olduğu aynı araziye yeni bir yatırım yaparak ikinci bir buzlu cam fırını ve işleme hattı kurulmasının kararı alındı. Türkiye'de 4 ayrı lokasyon üzerinde 8 düzcam ve 1 buzlu cam hattı ile aktif üretimine devam eden Şişecam, işletme sermayesi dahil yaklaşık 3,4 milyar TL değerinde yatırım yapmış olacak. Bu yatırımla birlikte Tarsus OSB içerisinde günlük üretim kapasitesini 600 ton seviyesinde buzlu cam fırını ve yılda milyon metrekare kapasiteli enerji camı hattı kurmayı hedeflemekte. 

Şişecam bu yatırımla birlikte enerji camları sektöründe oluşması beklenen arz açığının tamamını kapatmayı planlamakta. Ayrıca arzın fazlasını da üretip ihracat kalemlerine yenisini eklemek istiyor. 

SİSE hisse fiyatı ve geleceği

Şişecam hissesi üzerinde düşüncelerini dile getiren analistler süreç odaklı baktıklarında uzun vadede Şişecam'ın Borsa İstanbul'da uzun vadeli yatırımcılarına neredeyse hiç kaybettirmediklerini söylediler. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl 7-8 TL bandında olan hisse haftanın son işlem gününde 20.94 TL'den kapanış yaptı. Hissenin görece düşük volatiliteye sahip olduğunu fakat birçok BIST hissesine göre de daha istikrarlı olduğu dile getirildi. 

Piyasanın ünlü analistlerinden kimisi döviz fazlası olmasının mevcut ekonomik politikalarla uyuşmamasından dolayı ciddi sorunlar yaşayabileceğini ve bunun da hisse fiyatlarına etki edeceğini düşünse bile birçok analist SİSE hissesisin gelecekte çok daha olumlu fiyatlanmalar yaşayabileceğini dile getirmekten çekinmiyorlar. 

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değil uzman görüşleridir.

SISE TURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 48.68
Satış 48.7
Değişim 0.62%
Son Değer 48.7
En yüksek 49.26
En düşük 48.52
Haftalık Değişim 3.1779%
Aylık Değişim 5.32%
Yıllık Değişim 6.2854%
Etiketler