Şekere büyük zam hazırlığı!

Şeker fabrikaları mevcut tavan fiyatı olan 3.93 TL'ye üretimin mümkün olmadığını, üretim yapılabilmesi için en az 5 liraya çıkarılmasını istiyor.

Şekere büyük zam hazırlığı!

Kurlardaki sert dalgalanma, gıda ve faturalardaki zam yağmurlarının hemen akabinde girdi maliyetlerinin de tavan yapmasına sebep oldu. Şeker için bir süredir bekletilen zam ise geldi çattı. Türk Şeker'in gelen arzı sınırlı seviyelerde satışa sunması da yakında zam yapılacağı beklentisinin net cevabı olarak karşımıza çıkıyor. Uzun bir süredir şeker fiyatlarına bir zam gelmemesinden dolayı kamu, özel ve kooperatif fabrikalarında şeker satışları neredeyse durma noktasına gelmişti. “Şeker satışı yok” dedirtmek istemeyen üreticiler sadece göz doldurmaya yönelik satışlar yapıyordu. Şeker fabrikalarının 3.93 TL tavan olan şeker satış fiyatı ile üretim yapmalarının mümkün olmadığı belirtilirken, şekerin fabrika satış fiyatının en az 5 liraya çıkarılması talep ediliyor.

Son 3 senede yalnızca yüzde 26 zam yapıldığını bildiren sektör yetkilileri, “Pancar alım fiyatlarına yüzde 25 artış yapıldı fakat şekere artış yapılmadı” diyor.

Şekere Yüzde 52 Zam

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pancar alım fiyatını 420 lira olarak açıklamasına karşın Şeker Fabrikaları'nın bir açıklama yapmadığını vurguladı. Akay, “Yaptığımız hesaplamaya göre, şekere yüzde 52 zam yapılırsa fabrikalar başa baş noktada faaliyetlerini sürdürür” dedi.

Etiketler