SEC, Beklenen 2 Bitcoin ETF Başvurusunu İleriki Bir Tarihe Erteledi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iki ayrı şirketin sunduğu ETF başvurularıyla ilgili daha fazla bilgi talep ederek erteleme kararı verdi.

SEC, Beklenen 2 Bitcoin ETF Başvurusunu İleriki Bir Tarihe Erteledi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 28 Kasım'da yayınladığı resmi bir bildiride, Hashdex'in mevcut vadeli Bitcoin ETF'sini spot ETF'e dönüştürme başvurusu ve Franklin Templeton'ın Franklin Bitcoin ETF'inin paylarına dair kararı ertelediğini duyurdu.

SEC, geçtiğimiz haftalarda bu iki ETF başvurusunu ertelemişti ve ocak ayına kadar tekrar bu konuda bir açıklama yapılması beklenmiyordu. Yeni açıklamalar, SEC'nin spot Bitcoin ETF sürecini hızlandırdığı yönünde yorumlandı.

Düzenleyici kurum, her iki ETF ile ilgili detaylı bilgi toplamak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken aynı zamanda kamuoyundan daha fazla geri bildirim talep etti. SEC, her iki fonla ilgili yorumların 21 gün içinde yapılması gerektiğini vurgulayarak işlem başlattığını açıkladı.

Hashdex, New York Borsası'nda (NYSE) listelenen ETF'sini Spot ETF'e dönüştürmek için geçtiğimiz eylül ayında başvuruda bulunmuştu. SEC, 15 Kasım'da paylaştığı bir başka bildiride, Hashdex'in başvurusuna dair kararı 45 gün daha uzatacağını belirten bir dosya sunmuştu.

Bloomberg kıdemli ETF analisti James Seyffart, SEC'nin başvuruların sürecini hızlandırdığını ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirterek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Etiketler