Savunma sanayi yatırım fonu için çalışmalar başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, yakın zamanda bir savunma sanayi yatırım fonu kurmak için bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Savunma sanayi yatırım fonu için çalışmalar başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, yakın zamanda bir savunma sanayi yatırım fonu kurmak için bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Elazığ'daki temasları devam eden Prof. Dr. Demir, ardından Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile bir otelde düzenlenen "Savunma Sanayii Elazığ Buluşması" programı çerçevesinde sanayici ve iş adamları ile buluştu.

Demir; sanayicilere, küçük iştirak ve girişimcilere 150 milyon liralık yıllık bir destek sağladıklarını fakat para desteğiyle beraber finansman ve kabiliyetlerin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Yakın zamanda bir savunma sanayi yatırım fonu kurarak bu fon aracılığıyla girişim ruhu gördükleri şirketlere, girişimlere ortak ve destek olmak, yatırım fonu kanalıyla yatırım yapmak amacıyla bir çalışmaya başladıklarını söyleyen Demir şunları aktardı:

"Bunu da yakında inşallah duyurup hızla girişimcilerimize, yatırımcılarımıza destek olmaya çalışacağız. Ayrıca ARGE fonlarımız devam ediyor. Endüstriyel etkinliği destekleme programımızla, değerlendirme destekleme programımızla, çeşitli firmalarımızı değerlendirmeye tabi tutup daha iyi olmaları için neler yapılması gerektiğini kendilerine bildirip bu konuda çeşitli destekleri masaya koyuyoruz."