Rusya’dan flaş Euro ve Dolar kararı

Rusya Merkez Bankasının son kararına göre, ülke içerisinde döviz kullanımını yönelik kısıtlama getirileceğini yönelik bir karar aldı.

Rusya’dan flaş Euro ve Dolar kararı

Rusya ile aralarında sürtüşmelerin yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri, Rusya’ya karşı sert tavırlar nedeniyle Rusya tarafından ABD ve AB ülkelerinin aleyhine yönelik kararlar alınıyor. Bu kararların en sonuncusu ise Rusya’nın ülke içerisinde döviz kullanımına yönelik kısıtlama getirileceğini bildirdi. Daha önce bu ülkelere enerji akışını keseceğine yönelik tehditlerde bulunan Rusya, kışkırtıcı hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Bundan sonra Rusya, döviz kullanımını azaltmaya yönelik tedbirler alınacağı açıklandı.


Rusya’nın döviz kullanımında kısıtlamaya gidilmesinin yanı sıra banka işlemlerinde de birtakım kararlar alınacağı bildirildi. Buna göre çoğu banka işlemlerinin yabancı şirketler tarafından yapılması nedeniyle banka işlemlerinde de bir kısıtlama yapılacağı bildirildi. Böylelikle bankacılık hizmetlerinin azaltılması planlanıyor.

Rusya’dan flaş Euro ve Dolar kararı

Rusya Merkez Bankası yeni rapor yayınladı

Rusya Merkez Bankası yayınladığı son rapor olan “Finans Piyasası: Güncel Koşularda Yeni Zorluklar” adli rapor yayınladı. Bu raporda şu gibi ifadeler yer aldı: “Rus varlıklarının dost olmayan ülkeler tarafından engellenmesi ve dünya rezerv para birimlerindeki ödemelere yönelik operasyonel kısıtlamalar, ABD doları ve avro kullanırken vatandaşlar ve işletmeler için riskler yaratıyor.” İfadeleri yer aldı. Buna göre ulke içerisinde yapilan yatırımların dost olmayan ülkeler yerine Rusya Devleti tarafından yapılması ve ülke içerisinde döviz ile hareket etmenin büyük riskler barındırdığı belirtildi. Dövizde kısıtlamaya gidilmesi ve söz konusu dövizlerden uzaklaşma sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak ve bu tür para birimlerinde bankacılık işlemlerini azaltmaya yönelik ek önlemler getirilecektir.” bu tarzda açıklamalar yapılması, ülke içerisinde döviz kullanımında azalma yaşanması bekleniyor.
 

Birikimlerin yaptırım uygulamayan ülkelerin para birimlerine çevrilmesi önerildi

Raporda bu ifadelerin yanında piyasada yatırımları bulunan Rus şirketlerin yaptığı birikimleri, dost olmayan ülkelerin para birimine dönüştürmek yerine Rusya’ya karşı herhangi bir şekilde yaptırım uygulamayan ülkelerin para birimlerine çevrilmesi önerildi. Rusya’nın aldığı bu kararlardan sonra ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ne tür bir karar alacağı henüz belli değil.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler