Rus turizm sektörü Türkiye ile uçuşların açılmasını bekliyor

Rusya Turizmciler Birliği Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, Rusya'nın Türkiye ile uçuşları geçici olarak durdurması sebebiyle Rus tur şirketlerinin kaybının en 5 milyar rubleye (70 milyon dolar) ulaştığını belirtti.

Rus turizm sektörü Türkiye ile uçuşların açılmasını bekliyor

Rusya Turizmciler Birliği Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, Rusya'nın Türkiye ile uçuşları geçici olarak durdurması sebebiyle Rus tur şirketlerinin kaybının en 5 milyar rubleye (70 milyon dolar) ulaştığını belirtti. "Türkiye ile uçuşların 1 Haziran'da tekrar başlamasıyla kayıpları hızlı bir şekilde telafi etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Barzıkin, Türkiye ile uçuşlara kısıtlama getirilmesinden dolayı Rus turizm sektöründe ciddi kayıplar yaşandığını anlattı.

Toplam kayba ilişkin çeşitli hesaplamalar yaptıklarını belirten Barzıkin, "Rus tur şirketlerinin kaybı en az 5 milyar ruble veya daha fazla da olabilir. Buna İstanbul üzerinden transit uçuş gerçekleştirmeyi planlayanlar dahil değil." diye konuştu.

Hükümetin hava yolu şirketleri ve turizm şirketleri için bir yardım ve destek programı başlatmasını beklediklerini dile getiren Barzıkin, '' Türkiye ile uçuşların 1 Haziran'da tekrar başlamasıyla kayıpları hızlı bir şekilde telafi etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve turizm uçuşlarının 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararı alındığını açıklamıştı.

Etiketler