Ripple’a (XRP) kim dur diyebilecek?

Piyasaların güçlü yukarı hareketlerini yaptığı haftalarda Ripple Bitcoin ve Ethereum'un ardından sert yükselişini dün akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

Ripple’a (XRP) kim dur diyebilecek?

Kripto para piyasaları Mayıs 19'da büyük yıkılıma başlamış ve tarihi zirvelerinden ortalama yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değer kaybı yaşamıştı. Ardından gelen madencilik kısıtlamaları ve karbon ayak izi iddiaları ile birlikte adeta yerle bir olmuştu.

Arından son 2 hafta içinde teknik dip oluşturduktan sonra yüzde 50 civarında getiri sağlayan Bitcoin ve Ethereum'a, Ada coin eşlik etmşi dün ise XRP büyük bir atak yaparak tarihi zirvelere yaklaşmaya başlamıştı.

59 milyar dolarlık piyasa değeri ile en yüksek boyutlu altıncı kripto para birimi olan Ripple, hafta başı itibarıyla 0.77 dolar düzeyinde işlem görürken bugün en yüksek 1.35 dolar seviyesini test ederek haftalık bazda yüzde 75 değer kazandı. Yatırımcısına yüzde 75 oranında kazandıran ve hem de 4 Haziran tarihi itibariyle ilk defa 1 Dolar seviyesi üzerini test eden kripto para bu seviye üstünde tutunmaya çalışıyor.

Ripple’a (XRP) kim dur diyebilecek? - Resim : 1

Düşen kanalı kırıp yukarı devam eden XRP'de yönü belirleyen unsur genellikle SEC davası oluyordu fakat son günlerde SEC'den bağımsız şekilde yukarı yönlü sert hareketini yapan XRP'de en yakın hedef 1.61 seviyesi olarak gözüküyor.

Sıralı destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler: 1.01 - 0.87 - 0.75
Dirençler: 1.40 - 1.605 - 1.97

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler