Ripple (XRP) yatırımcıları isyan bayrağını çekti!

Ripple (XRP) yatırımcıları isyan bayrağını çekti!

Ripple (XRP) yatırımcıları isyan bayrağını çekti!

Ripple (XRP) yatırımcıları isyan bayrağını çekti! 

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı dava yüzünden zor günler geçiren XRP’yi desteklemek için, yatırımcılar yeni yöntemler arayışında. XRP ordusu, #RelistXRP hashtag’ini Twitter’de gündeme sokmayı başardı. Twitter’dan alınan bilgilere göre, bu hashtag ile atılan tweet sayısı, sadece ABD’de 30 bini geçti. Yatırımcılar bu sayede, XRP’yi listelerinden çıkaran ve ticaretini durduran borsaların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Dava ile birlikte değerini nerdeyse %40 civarında kaybettiğini söyleyen yatırımcılar XRP'yi coinbase gibi önemli sistemlerin içinde tekrar görmek için sosyal medya üzerinden adeta savaş başlattı.

Suçlamalar Asla Kabul Edilmiyor!


SEC’nin Ripple Labs Inc’a açtığı davanın ana maddesi XRP’nin menkul kıymet olması ve şirketin yöneticileriydi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen’e yönetilen suçlamaların arasında, XRP’yi resmiyete uygun olarak tescil ettirmeden menkul kıymet olarak satmak yer almakta. Her iki yönetici, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetse de hem Ripple şirketi hem XRP kripto para birimi bu davadan önemli ölçüde etkilendi. Ciddi değer kayıpları sonra yatırımcılar çok tepkili öte yandan;

Ripple’ın paylaşımlarına ve Avukat Jeremy Hogan’ın açıklamalarına bakılırsa, işler XRP için olumlu gidiyor. Ripple, yaptığı paylaşımda XRP’nin CBDC’ler için önemine vurgu yaptı. XRP ağının Merkez Bankaları Dijital Para Birimleri’ne (CBDC) uygun bir teknoloji olduğunu ifade eden şirket, devletlerin vatandaşlarına ödeme yapmak için alternatif arayışında olduğunu, XRP’nin bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu ifade etti. 

Etiketler