Ripple kazanılan davada Ethereum'u öne attı!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Ripple açılan davanın zaferle sonuçlanmasıyla şirket CEO'su Brad Garlinghouse, yaşanılan süreç hakkında açıklama yaptı. Bir yıldan fazla süren davada ise Ethereum detayı dikkat çekti!

Ripple kazanılan davada Ethereum'u öne attı!

Ripple’ın CEO’su ve kurucusu Brad Garlinghouse, katıldığı televizyon programında zaferle sonuçlanan SEC davası hakkında açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda son zamanların yakından takip edilen davası hakkında özel düşüncelerini paylaşan Brad Garlinghouse, dava sürecinin tahmin ettiklerinden daha iyi gittiği söyledi.

Uzun süredir devam eden dava özelinde bu hafta içinde büyük bir zafer elden Ripple (XRP) cephesinde şirketin CEO’su Brad Garlinghouse, konuya dair fikirlerini paylaştı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davada yaşanan gelişmelerden oldukça memnun olduğunu kaydeden Brad Garlinghouse, ayrıca kendisine açılan dava hakkında da konuştu. Paris Blockchain Haftası buluşmalarında özel bir televizyon programına konuk olan ünlü CEO, XRP satışlarındaki rolü üzerine açılan dava hakkında, "Dava son derece iyi gitti ve yaklaşık 15 ay önce başladığında umduğumdan çok daha bir konumda" diye belirtti. Ayrıca konu hakkında memnuniyetsizliğini de dile getiren Garlinghouse, adaletin oldukça yavaş ilerlediğini vurguladı.

Ethereum bilmecesi çözüm getirdi!

Aralık 2020 tarihinde kayıt dışı 1,3 milyar dolarlık fon elde ettiği için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edilen Ripple, uzun zamandır devam eden davadan zaferler almaya başladı. İletilen özel epostalar ve mesajlar doğrultusunda gelişme kaydedilen davanın en kilit rolünün ise Ethereum (ETH) cephesine dayandığı bildiriliyor. Ripple'ın kayıt dışı 1,3 milyar dolarlık geliri menkul kıymet olarak gösterilmeyen Ethereum üzerinden savunduğu tahmin ediliyor. Ripple tarafından savunulan görüşün ardından SEC'in hangi kripto varlıkları menkul kıymet olarak kabul edeceği ise büyük bir baskı yaratıyor. Sonuç olarak Ripple'ın itibar ve güven kaybı yaşadığı uzun soluklu davanın ardından Ripple cephesinin büyük bir karla davayı sonuçlandırması bekleniyor.

Özellikle açılan davanın ardından Çin piyasasında etkili olan ve Asya pazarında zirveye oturan Ripple'ın Amerika topraklarında tekrar ciddi bir şans bulup bulamayacağı ise merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Asya'dan gelen haberlerde Ripple'ın jeopolitik olarak Asya ülkelerinde birincil derecen kullanıldığı ve çokça tercih edildiği açıklanmıştı.