Renault müjdeyi verdi! Artık Türkiye'de üretilecek!

Renault Grubu müjdeyi verdi. Avrupa'ya ihracat edilmesi planan Mitsubishi'ye ait yeni araç modeli artık Bursa'da üretilecek. İşte tüm detaylar...

Renault müjdeyi verdi! Artık Türkiye'de üretilecek!

Renault-Nissan-Mitsubishi arasında oluşan ittifakta Türkiye'yi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalarla Mitsubishi’ye ait yeni nesil Colt modelinin artık Bursa’da bulunan Oyak-Renault fabrikalarında üretileceği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada Türkiye'de üretilen araçların Avrupa’ya ihraç edileceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Mitsubishi Motors, iki otomobilini Renault Grubu fabrikalarında yerel olarak üreterek Avrupa’daki ürün gamını güçlendirecek. Her ikisi de 2023’te satışa çıkacak olan yeni ASX ve yeni Colt, modüler CMF-B platformunu kullanacak.”

Renault Group tarafından müjdesi verilen üretimin açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: "Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı’nın kazan-kazan felsefesine dayalı iş birliği stratejisi ve Renault Group’un Oyak Grubu ile 52 yıldır süregelen köklü ortaklığı, Yeni Nesil Mitsubishi Colt’un Oyak-Renault Bursa Fabrikası’nda üretilmesi kararı ile daha da güçleniyor."

İhracatta 2,3 milyarlık pay!

Gelen resmi duyuruların ardından Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu da düşüncelerini paylaştı. Hakan Doğu, "Yatırımlarımıza Türkiye’ye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir” diye konuştu.

Sözlerine uzun vadede gösterdikleri başarıyla devam eden Doğu, ihracatta elde edilen verilere dikkat çekti. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan üçüncü şirketinin kendileri olduğunun altını çizen Doğu, Türkiye’nin toplam ihracatına yıllık yaklaşık olarak 2,3 milyar dolarlık katkı sağladıklarını söyledi. Doğu, "150’den fazla noktadan oluşan yaygın satış ve satış sonrası servis ağıyla Renault ve Dacia markalarının dağıtım faaliyetini yürüten Renault Mais AŞ., Türk otomotiv pazarına en geniş yelpazede ürün sunan şirketlerin başında geliyor. Oyak-Renault Bursa fabrikasında üretilen Clio ve Megane Sedan yıllardır tüketiciler tarafından en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. 2000 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığımız yatırımların toplamı 2 milyar avro seviyesinde bulunuyor" dedi.