Prof. Dr. Özlü Açıkladı: Omicron’a karşı dikkat

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından Omicron varyantına dikkat çekilerek bir açıklama yapıldı.

Prof. Dr. Özlü Açıkladı: Omicron’a karşı dikkat

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından Omicron varyantına dikkat çekilerek bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada özellikle aşının önemine değinilirken aynı zamanda Omicron’a karşı dikkatli olunması gerektiği söylendi.

Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde 3. Doz aşıya dikkat çekildiğini görüyoruz. Eğer iki doz aşı yapılmışsa, aradan da üç ay geçmişse mutlaka 3. Doz aşının yapılması gerekiyor. Çünkü yapılan çalışmalar Omicron’un iki doz aşıdan çok etkilenmediğini gösteriyor açıklamalarını yaptı.

Üçüncü doz aşı şart!

Prof. Dr. Özlü Açıkladı: Omicron’a karşı dikkat - Resim : 1

Üçüncü doz aşının mutlaka yapılmasına değinen Prof. Dr. Tevfik Özlü: Hala aşı olmayan kişiler var. Şuanda hemen herkes ikinci doz aşısını yaptırmış olmalı hatta üçüncü doz aşısını da yaptırmalı. Eğer ikinci doz aşıdan sonra 3 ay geçmişse mutlaka üçüncü doz aşı da yapılmalı. Omicron varyantı, iki doz aşıya rağmen yakalanan kişileri olumsuz etkileyebilir. Üçüncü doz aşıları hızlı bir şekilde yaptırmakta fayda var. Aşılanmaları en doğru şekilde yapıp tedbirlere devam edersek tekrar kapanmalara ve kısıtlamalara gerek kalmadan bu süreci atlatabiliriz. Omicron varyantının daha hafif bir hastalığa sebep olduğu söylense de edinilen bilgiler yinede yanıltıcı olabilir. Tüm önlemlere dikkat ederek aşı yaptırmayı ihmal etmemeliyiz. İhmal ettiğimiz zaman herşey için geç kalmış olabiliriz.