Powell, ABD ekonomisini değerlendirdi

Fed Başkanı Powell "ABD ekonomisi güçleniyor, ancak toparlanma hala tamamlanmaktan uzak" dedi.

Powell, ABD ekonomisini değerlendirdi

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinde toparlanmanın sağlanan ilerlemeye rağmen hala tamamlanmaktan uzak olduğunu söyledi.

Powell, Fed'in ekonomiye destek sağlamaya devam etmeyi planladığını vurguladı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı konuşmanın metnini basına dağıtan Powell, konuşmasında "Toparlanma genel beklentiden daha çabuk şekilde ilerledi ve güçleniyor gibi görünüyor.

Ancak, toparlanma tamamlanmaktan uzak, bu nedenye Fed ekonmomiye ihtiyaç duyduğu desteği ne kadar sürerse sürsün sağlamaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Hanehalkı harcamalarının arttığını belirten Powell, konut sektörünün ise tam toparlanmanın da ötesine geçtiğini belirtti.

"Bununla birlikte, virisün yayılmasından ve uygulanan sosyal mesafe tedbirlerinden en olumsuz şekilde etkilenen sektörler zayıf olmaya devam ediyor, işsizlik oranı hala yüzde 6,2 seviyesinde, işgücü piyasasına katılım oranı pandemi öncesi seviyenin kayda değer şekilde altında olmaya devam ediyor" diye konuşan Powell, toparlanmanın güçlenmekte olduğuna dair son haftalarda gelen işaretlere rağmen ihtiyatlı bir iyimserlik ortaya koydu.

Etiketler
Fed