Piyasaların tüm dikkati ECOFIN toplantısında!

Haftanın son işlem gününde piyasaları yakından etkileyen günün en önemli gelişmesi Avrupa Birliği'nin bakanları ve Avrupa Merkez Bankası'nın başkanı ECOFIN etkinliğinde görüşme yapacak. Enerji krizi ve enflasyonun gündemde olacağı toplantı piyasalar tarafından takip ediliyor.

Piyasaların tüm dikkati  ECOFIN toplantısında!

Son gelişmelerle beraber haftanın son işlem gününde Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları ve Avrupa Merkez Bankası başkanı ve önemli yetki sahibi olan kişiler saat 10.00'da Prag'da ECOFIN etkinliğinde görüşme yapacak.

Piyasaların tüm dikkati  ECOFIN toplantısında! - Resim : 1

Enerji krizi

Son zamanlarda enerji maliyetlerinin artması ve hane halkının maliyetlerini hafifletmek için gerekli önlem ve tedbirleri alan Avrupa Birliği'nin gündemi tekrar enerji fiyatları olacak. AB enerji bakanları son gelişmelerin ardından enerji fiyatları üzerinde görüşme sağlayacak.

Piyasaların tüm dikkati  ECOFIN toplantısında! - Resim : 2

Yüksek enflasyon

Geçtiğimiz gün tarihin en yüksek faiz artışını gerçekleştiren Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve ECB yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta da, Prag’daki ECOFIN etkinliğine katılacak. 

Bununla beraber piyasalar tarafından takip edilen veriler arasında ABD tarafında Brezilya enflasyon rakamları olacak. Brezilya enflasyon rakamları saat 15.00'te açıklanacak. Brezilya'da enflasyon en son aylık bazda yüzde 0,68 seviyesinde gerileme göstermişti ve yıllık bazda yüzde 10,07 seviyesine inmişti.

Meksika'nın ise sanayi üretimi verileri saat 14.00'te açıklanacak. Bunun yanı sıra en son sanayi üretimi aylık yüzde 0,1 seviyesinde, yıllık yüzde 3,8 seviyesinde yükselmişti.

Geçtiğimiz gün Kanada Merkez Bankası politika faiz oranını 75 baz puan artırarak son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bunun ardından ülkenin iş gücü istatistikleri saat 15.30'da açıklanacak. Kanada'da işsizlik oranı yüzde 4,9 seviyesinde kaydedildi.

Haftanın son işlem gününde yurt içinde herhangi bir önemli veri bulunmamakta.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler