Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Uyarıda Bulundu: Dikkat, Batma Riski Var!

Cuma günü, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten önemli açıklamalar geldi.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Uyarıda Bulundu: Dikkat, Batma Riski Var!

Gram altın güne yaklaşık yüzde 1'lik bir düşüşle başladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcılara Kasım ayı hakkında uyarılarda bulundu ve gram altının bir yılda kazandırdığı parayı hesapladı.

Gram Altın Düşüşle Güne Başladı

Bugün gram altın, bin 803 lira seviyelerinde işlem görüyor. Aynı gün içinde çeyrek altın 3 bin 27 lira fiyatla satılırken, Cumhuriyet altını 12 bin 455 lira, Reşat Altın ise 12 bin 831 lira seviyelerinde işlem görüyor.

İslam Memiş'ten Kasım Ayı Uyarısı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına Kasım ayıyla ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Memiş, "Cuma gününe çok dikkat edin. Sizi daha önce uyardım; Kasım ayında kenara çekilin ve izleyin, çünkü Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı" dedi.

Cuma günü, bir yılda yatırımcısına ne kadar kazandırdığının hesaplamasını yapan İslam Memiş, "2023’e 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın, geçen hafta 1.873 lirayı gördü. Beklentim 1.880 idi, (yıl sonuna kadar yukarısı da var) Altın 11 ayda gramında 758 lira kazandırdı" dedi.

2013 yılından bu yana en yüksek seviyede olan altın talebi, Türkiye'de tüketicilerin altın talebinin arttığını gösteriyor. Dünya Altın Konseyi verilerine göre, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye'de tüketicilerin altın talebi 41.4 ton olarak kaydedildi.

İslam Memiş ayrıca merkez bankalarının altın stoklamaya devam ettiğini belirterek altın alımının arttığını ve gerçek paranın altın olduğunu vurguladı. Altınla ilgili yapılan alımların sadece yatırımcıları değil merkez bankalarını da cezbettiğini belirtti.

Etiketler