Petrol fiyatı 75 dolar seviyesinden geri döndü

Bu sabah 75,22 dolar/varil seviyesine kadar çıkan ağustos vadeli brent petrol fiyatı hali hazırda düne göre 17 cent düşerek 74,59 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Petrol fiyatı 75 dolar seviyesinden geri döndü

ABD'de petrol stoklarında gerilemenin devam ettiğine işaret eden API verilerinin etkisiyle güne yükselişle başlayan petrol fiyatları, kar realizasyonları ile düşüş kaydetti.

Kovid-19'un Delta varyantının taleple ilgili yarattığı endişeler, OPEC+'nın 1 Temmuz toplantısında çıkacak kararlara ilişkin belirsizlik bir kâr realizasyonu getirdi.

Sabah seansında 75,22 dolar/varil seviyesine kadar çıkan ağustos vadeli brent petrol fiyatı hali hazırda düne göre 17 cent düşerek 74,59 dolar düzeyinden işlem görüyor.

NYMEX'de ağustos vadeli Batı Teksas petrolü de 73,47 dolar/varilden 73 dolar düzeyine geri geldi.

''Rusya, petrol üretimini hızla artırma kapasitesine sahip''

Bank of America Corp. ve Fitch Ratings'in de aralarında yer aldığı kuruluşlar tarafından yapılan analizlere göre, Rusya'nın OPEC+'nın karar alması durumunda petrol üretimini hızla artırma potansiyeli bulunuyor.

OPEC+'ın ağustos ayı ve ardından gelen dönem için üretim politikasına bu hafta yapacağı toplantıda karar vereceği tahmin ediliyor.

Analistler, Rusya'nın mevcut üretim kısıntılarının hızla gevşetilmesine yetecek üretim kapasitesine sahip olduğunu belirttiler.

Bloomberg tarafından yapılan ankete göre, Rusya geçen yıl her ne kadar bazı verimsiz kuyuları kapatmış olsa da salgın öncesi üretim kapasitesini büyük oranda korumuş durumda bulunuyor.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler