Yabancı yatırımcı Türkiye'den neden kaçıyor?

Yarı yılda 8.5 milyar dolar sıcak para Türkiye'den gitti...

Yabancı yatırımcı Türkiye'den neden kaçıyor?

Ekonomide süreklilik arayan ve yüksek volatiliteyi kendi oluşturmadığı sürece sevmeyen yabancı yatırımcı kitlesi Türkiye'nin borsası, Borsa İstanbul'dan yaka paça kaçmaya devam ediyor.

Bununla birlikte yüksek faiz oranlarına rağmen devlet tahvilinde de önemli bir hareketlilik yaratılamaması sonunda ilk altı ayın sonunda 8.5 milyar dolar sıcak para Türkiye borsalarından ve ekonomisinden çıktı ve gitti...

Dolarizasyonun yabancı yatırımcı için faydalı olduğu bu dönemde bile çok fazla hareketlilik yaratılamaması yabancıyı Türk borsalarına ve ekonomisine çekmekte çok zorlanıyor.

Yüksek Faiz Yeterli Olamadı

Peş peşe gelen faiz artırımlarının  sonrasında 6.90 seviyesine kadar çekilmiş olsa dahi piyasa yapıcıların güveninin kırılmasına sebep olan olaylar ve görev değişiklikleri ile birlikte dolar şu an bulunduğu 8.65 seviyesine kadar yükseldi.

DÖVİZ VE ALTINA TALEP SÜRÜYOR BORSANIN İSE CAZİBESİ AZALIYOR

Yatırımcılar Borsa İstanbul'da çok fazla para kaybetti. Bunun üzerine yerli ve yabancı yatırımcı elinde kalan parasını hisselerde kullanmak yerine güvenli yatırım olan altına ve ve döviz tarafına yönelmiş durumda. 

Borsa İstanbul'da azalan hacim ile birlikte çok fazla yatırımcı çekemeyen Borsa İstanbul'da sürekli halka arz yapılması da piyasaya olan güveni azaltıyor. Piyasadan sürekli çıkan paranın olması volatiliteyi arttırmaya devam ediyor.

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler