Otoyol geçişlerindeki cezalar yarıya iniyor

Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı tarafından otoyol geçişleriyle ilgili bir açıklama yapıldı.

Otoyol geçişlerindeki cezalar yarıya iniyor

Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı tarafından bir açıklama yapıldı. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin meclis içinde görüşülmesinin hemen ardından otoyol ve köprü geçiş ücreti ödemeden geçen kişilere yazılan 4 katı tutarında uygulanan para cezaları gündeme geldi. Muhalefet partilerin geçiş ücretinin 4 katı olan cezanın 2 katına indirilmesi için verdikleri önerge AK Parti Milletvekilleri tarafından reddedilmişti. Fakat TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız yasa teklifi Meclis Genel Kurul Gündemine gelinceye dek Ulaştırma Bakanlığı ile görüşme yapacağına söz verdi. 

CHP'li Tarhan: HGS'lerden geçişlerle ilgili

HGS-OGS

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından yapılan açıklamada kendilerine gelen şikayetlerin HGS'lerden geçişlerle ilgili olduğunu söyleyerek: 

'Kamyonun değeri 150 bin lira, gelen ceza 300 bin lira' diyorlar. Aynı zamanda faizleri de çok yüksek. Tüketici Kanunu görüşülürken bu konu düzenlemeli" dedi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise konuyu hem soru önergesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na hem de CİMER'e sorduğunu ancak tatmin edici bir yanıt alamadığını belirterek, "Köprü geçişlerinde 34 lira gibi bir rakama iki ay içinde 450 lira isteniyor, aynı zamanda hiçbir ihbar yok. Bu önergenin iktidar milletvekilleri tarafından da desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.