Önümüzdeki aydan itibaren her eve ek gelir imkanı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Gelecek aydan itibaren her eve ek gelir imkanı verilecek.

Önümüzdeki aydan itibaren her eve ek gelir imkanı!

En son Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın birleşmesiyle oluşan yeni destek paketinin detayları geldi. Aktarılan son bilgilere göre devlet tarafından evlere verilen destek miktarı artarken, destekten faydalanan nüfusta artacak. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği miktarları ve süreleri artış gösterecek.

Hali hazırda doğalgaz desteği 450 TL ile 1150 TL arasında verilmektedir. Doğalgaz faturası desteği yılda iki kez olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmektedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen elektrik tüketim desteği ise her başvurana fatura miktarı ve yaşanılan yere göre değişiklik gösterir. Elektrik tüketim desteği ise 216 TL’ye kadar verilmektedir.

Yeni destek paketi açıklandı!

Yeni destek paketi

Edinilen son bilgilere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara aynı zamanda eğitim desteği verilmektedir. Eğitim hayatı devam eden çocukların ailelerine nakit yardımı verilecek. Hem kitap, hem okul eşyaları konusunda yardım verilecek olan aileler şuanda da kırtasiye desteğinden faydalanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Dayanışma Vakfında muhtaç olarak kayıtlı olan kişilerin çocuklarına verilen kırtasiye desteğine başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvurusu onaylanan kişilerin hesaplarına kırtasiye desteği otomatik olarak yatırılmaktadır.

Yeni destek paketiyle ilgili detaylar ise Ekim ayında gerçekleştirilecek kabine toplantısında gündeme gelecek. Kabine toplantısından sonra destek paketiyle ilgili açıklama gelecek. Yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.