Ölü kedi sıçraması nedir?

Ölü kedi sıçraması, bir çöküşten sonra geçici fiyat toparlanmasını tanımlar.

Ölü kedi sıçraması nedir?

Terimin "ölü bir kedi bile çok yüksekten düşerse çarpacağı" fikrinden geldiği söylenir. Bu ifade Wall Street'ten geliyor ve büyük bir düşüş sırasında küçük bir geri dönüş yapabileceğiniz durumlara popüler olarak uygulandı.

Bazı durumlarda, ölü bir kedi sıçraması, finansal piyasalar ve kripto para birimi tüccarları için teknik bir analiz modeli olarak kullanılabilir. Kalıp, önceki büyük fiyat hareketlerinin devamını tahmin etmek için kullanılabilecek şekilde devam kalıpları grubuna dahil edilebilir.

Bir ölü kedi sıçrama modelinin ilk aşamalarında, genel bir trendin tersine çevrilmesiyle karıştırılabilir. Bununla birlikte, bir süre sonra fiyat yükselmeyi reddediyor ve düşüş trendi devam ediyor, önceki destek seviyelerini kırıyor ve yeni düşükler yaratıyor. Bu nedenle, ölü kedi sıçrama kalıpları, yatırımcıların trendin tersine dönmesi umuduyla uzun pozisyonlar açtığı boğa tuzağı olarak bilinen duruma da yol açabilir.

Ölü Kedi Sıçraması terimi ilk kez Aralık 1985'in başlarında haber medyasında ortaya çıktı. Financial Times gazetecileri Horace Brag ve Wong Sulong, bir komisyoncudan alıntı yaparak, "Buna ölü kedi hoplaması diyoruz." Broker, keskin bir şekilde aşağı hareket ettikten sonra toparlanma belirtileri gösteren Singapur ve Malezya finans piyasalarından bahsediyordu. Bundan sonra, Malezya ve Singapur ekonomileri gerilemeye devam etti ve ancak sonraki yıllarda toparlanacaktı.

Etiketler