ERC 20 jetonu nedir?

ERC-20 jetonları, Ethereum platformunda bir jeton şeklidir. Standart, tek tip belirteçler oluşturmayı mümkün kılar.

ERC 20 jetonu nedir?

Ethereum blok zincirindeki belirteçler nelerdir?

Akıllı Sözleşmeler, Ethereum blok zincirinin temel bir unsuru olarak, diğer şeylerin yanı sıra belirteç oluşturmaya izin verir. Kabaca söylemek gerekirse, akıllı sözleşmeler, belirli bir olay meydana geldiğinde hangi faaliyetin gerçekleştirileceğini belirleyen kurallar olarak adlandırılır.

Akıllı sözleşmeler kullanarak jeton oluşturmak da mümkündür. Sonuçta bunlar diğer akıllı sözleşmelerden başka bir şey değil. Örneğin, jetonların nasıl aktarılacağını belirler ve bireysel kullanıcıların kredilerinin (adreslerinin) kaydedilmesini sağlarsınız.

Devri belirteçleri görülebilir akıllı sözleşme bu önemsiz bir örnek olarak uygular bir belirteç. Bu, bir transfer yapıldığında, gönderen kullanıcının kredisinin işlemi gerçekleştirmek için yeterli olup olmadığını belirlemek için ilk önce bir kontrolün yapıldığını belirtir. Bu koşul sağlanırsa, kredileri güncelleyen faaliyet gerçekleştirilir:

A'nın hesap bakiyesini X miktarı kadar artırın.
B'nin hesap bakiyesini X miktarı kadar azaltın.

Yani bir belirteç bunlar gibi hiçbir şey bir akıllı sözleşme daha fazla olduğunu uygular fonksiyonları.

ERC-20 ne anlama geliyor?

En iyi bilinen formu jeton üzerindeki Ethereum Blok Zinciri ERC-20 uygulamak Jetonu aradı. ERC-20, 2015'in sonunda Fabian Vogelsteller ve Vitalik Buterin tarafından yayınlanan resmi bir Ethereum standardıdır.

Standart, geliştiricilerin kendi

Standartlaştırılmış belirteçlerini yayınlamak için kullanabilecekleri bir API tanımlar. Akıllı sözleşmenin belirli yöntemleri bu nedenle kesin olarak belirlenir. Bu aynı zamanda, her bir ERC-20 jetonu için aynı temel program işlevleri kümesi kullanıldığından, üçüncü taraf sağlayıcıların bilgileri daha kesin bir şekilde okumasını ve işlemleri gerçekleştirmesini sağlar. Bu nedenle, bir üçüncü taraf uygulaması, belirli jetonu bilmeden her ERC-20 jetonu için genel olarak programlanabilir

.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler