Öğretmenler müjde! Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

Belediyelerden duyurular gelmeye başladı. Öğretmenler müjde! Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı.

Öğretmenler müjde! Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

Öğretmen olma hayaliyle yüksek öğrenimini tamamlamış binlerce kişi KPSS sınavına girdikten sonra ataması olmayınca ümitsizliğe kapılmıştır. Devletten müjde geldi! Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala ücretli öğretmenlik başvuruları araştırılmaya başlandı. Özellikle KPSS puanıyla ataması yapılmayan öğretmenler ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Bugün bir duyuru geldi. Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kaldı. Bu dönemde ücretli öğretmenlik yapmak isteyen kişiler ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Gaziantep’in Şahinbey ilçesi tarafından yapılan açıklamayla ücretli öğretmenlik başvurularının başladığı belirlendi.

Şahinbey ilçesi tarafından yapılan duyuruda 22 Ağustos 2022 ile 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında ücretli öğretmenlik başvurularının alınacağı belirlendi.

Başvuru detayları için tıklayınız.

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik

Ücretli öğretmen olmak isteyen adaylar başvurularını kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerince yapabilir ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. E-devlet üzerinden başvuru yapabilmek için öncelikle sisteme giriş yapıp eğitim bilgilerinizi ve iletişim bilgilerinizi güncellemeniz gerekir. Tüm bilgileri güncelledikten sonra kaydet ve ilerle kısmına tıklamalısınız. Kaydınız başarıyla oluşturulduktan sonra eğer ikinci dönemde de tercihinizin geçerli olmasını istiyorsanız sistemde yer alan kısmı da işaretlemelisiniz.