Ocak ayı kira artış oranı hesaplama: Kira artış oranı yüzde kaç?

Milyonlarca kişinin merak içerisinde beklediği enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra kiracıları ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren 2022 Ocak ayı kira artış oranı belli oldu.

Ocak ayı kira artış oranı hesaplama: Kira artış oranı yüzde kaç?

Milyonlarca kişinin merak içerisinde beklediği enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra kiracıları ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren 2022 Ocak ayı kira artış oranı belli oldu.  Ocak ayı kira artış oranı hesaplama: Kira artış oranı yüzde kaç?

2022 Ocak kira artış oranı zammı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Soruları günün erken saatlerinden itibaren araştırılmaya başlandı. Her ayın başında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası belli olan kira zam oranı bugün belli oldu. Kira sözleşmesini yenileyecek olan kişiler zamlı kira bedelini de öğrenmiş oldu.

2022 Ocak kira zammı belli oldu!

TEFE TÜFE oranlarına göre belirlenen kira artış oranı en son 17,71 olarak hesaplanmıştı. Yurt içi üretici fiyat endeksi %79,89, ayda %19,08 arttığı için tüm oranlar da artış gösterdi. 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %13,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre %36,08, on iki aylık ortalamalara göre %19,60 artış gösterdi.

Ocak ayı kira artış oranı hesaplama

Ocak ayı kira artış oranı hesaplama toplam kira tutarına göre farklılık göstermektedir. Örneğin normalde kira 1000 TL ise zam oranı %19,60 olursa, zam bedeli 196 TL, zamlı kira bedeli de 1,196 TL olarak belirlenir.