Tamı tamına 253 bin 300 TL ceza kesildi!

Geçtiğimiz günlerde zamları sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan o isme 253 bin 300 TL para cezası kesildi.

Tamı tamına 253 bin 300 TL ceza kesildi!

Sosyal medya hesabı üzerinden hem alkol hem de sigara zamlarını duyuran Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’a para cezası kesildi. Kesilen para cezası herkesin dikkatini çekti. Toplamda 253 bin 300 TL para cezası kesilmesi herkesi etkiledi.

Her zammı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Tekel Bayileri Başkanı Özgür Aybaş’a para cezası kesildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından içki markasının görüldüğü bir fotoğrafın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılması reklam sayılmakla beraber alkol fiyatlarına gelen zamları markalara göre duyurmasını gerekçe gösterip 50 bin TL ile 250 bin TL arasında para cezası keseceğini belirtmişti. Özgür Aybaş’a 253 bin 300 TL idari para cezası kesildiği duyuruldu. Özgür Aybaş bu karara itiraz etse de bir şey fark etmedi.

Özgür Aybaş tarafından sosyal medya hesabı üzerinden:

“Twitter’da zamlı listeleri doğru şekilde paylaştığım için tebligat gelmişti. Tüketiciyi bilgilendirmek için yaptığım paylaşımlarımdan dolayı 253,300 TL idari para cezası geldi. İtiraz etmiştik; Tütün ve Alkol dairesi cezayı gönderdi. Esnaf nasıl bitirilir adlı eser ektedir.” paylaşımı yapıldı. 

 Tamı tamına 253 bin 300 TL ceza kesildi! - Resim : 1