Noel rallisi borsaları etkilemeye başladı mı?

ABD borsaları, Federal Rezerv kararı sonrasında belirgin bir yükseliş yaşarken, bazı analistlere göre bu, görece erken başlamış bir Noel rallisine işaret ediyor.

Noel rallisi borsaları etkilemeye başladı mı?

ABD borsaları, Federal Rezerv'in (Fed) kararı sonrasında belirgin bir yükseliş yaşamaya başladı. Bu yükselişin arkasındaki neden ise görece erken başlamış bir "Noel rallisi" olduğu görüşü.

Noel Eğilimi ve Yatırımcılar

Hisse senetleri yaz aylarında düşüş yaşadıktan sonra Noel döneminin gelmesiyle yükselişe geçti. Bu yükseliş eğilimindeki yatırımcılar, "Noel rallisi"nin erken başladığını düşünüyorlar.

Yatırımcıların İyimserliği

Güçlü Haftalık Kazançlar

Hazine Getirileri ve Fed Kararı

Hazine getirileri sert bir şekilde geriledi. 10 yıllık Hazine tahvili faiz oranı 7 baz puandan fazla düşerek yüzde 4.69'a geriledi. Bu, Mart ayından bu yana görülen en büyük 10 günlük düşüş hareketini temsil ediyor. Fed, üst üste ikinci toplantısında da faiz oranlarını sabit tutarken, Jerome Powell'ın sıkılaştırma konusundaki açıklamaları yatırımcıların iyimserliğini artırdı.

Mevsimsel Eğilim ve Noel Rallisi

Ed Yardeni, verilere dayanarak Noel Baba rallisinin mevsimsel bir olay olduğunu belirtiyor. Kasım-Nisan arası, hisse senetleri için yılın en iyi altı ayı olarak kabul ediliyor. Noel rallisi, genellikle takvim yılının son 5 işlem günü ve bir sonraki yılın ilk 2 işlem gününde hisse senetlerinin yükselme eğilimini ifade eder.

Etiketler