Bu havayolu şirketi 1.47 milyar euro kâr açıkladı!

Alman havayolu şirketi Lufthansa Grubu, 3. çeyrek sonuçlarında 1.47 milyar Euro kar elde ettiğini duyurdu.

Bu havayolu şirketi 1.47 milyar euro kâr açıkladı!

Alman havayolu şirketi Lufthansa Grubu, yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını paylaştı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ana kazanç göstergesi olan faiz ve vergi öncesi (FAVÖK) düzeltilmiş karını artırarak 1,47 milyar euro elde etti. Bu başarıda yaz döneminin Lufthansa için en karlı dönem olmasının etkisi büyük oldu. Lufthansa'nın gelirleri, Kovid-19 salgını sonrası artan talep, daha fazla sefer ve sürekli yüksek bilet fiyatları ile Temmuz-Eylül 2023'te bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 10,3 milyar euroya yükseldi.

Lufthansa, Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines gibi markaları bünyesinde barındıran bir grup olarak faaliyet gösteriyor. Bu dönemde 38,17 milyon yolcu taşıdıklarını açıklayan şirket, geçen yılın aynı çeyreğine göre 33,33 milyon yolcu taşıdığını belirtti.

Şirket, düşen maliyetler ve artan uçuş talebi sayesinde 4. çeyrek için olumlu bir faaliyet sonucu bekliyor ve 2023 yılı için 2,6 milyar euro üzeri düzeltilmiş kar hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Lufthansa Grubu'nun üçüncü çeyrek finansal sonuçları, havacılık sektöründeki toparlanmanın işaretlerini yansıtıyor. Bu dönemde elde edilen karlılık ve yolcu sayısındaki artış, şirketin gelecek dönemdeki büyüme potansiyelini gösteriyor.

Etiketler