Nisan ayı kira artış oranı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı yeni açıklamayla Nisan ayı kira artış oranını belirledi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada kira artış oranında bir kez daha artış gözlemlendi!

Nisan ayı kira artış oranı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamayla Nisan ayı kira artış oranları belli oldu! Beklendiği gibi kira artış oranları geçtiğimi aya oranla artışını sürdürdü!

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından merak konusu olan kira artış oranına Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yeni bir açıklama geldi.

Mart ayı sonunda ortaya çıkan enflasyon verileri ışığında kira artışındaki yeni tavan baremi açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış oranını son on iki aylık ortalama orana göre hesaplayarak yüzde 29,88 olarak gösterdi.

Kira artış oranının dışında Mart 2022 Tüketici Fiyat Endeksi'ni de açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) yıllık yüzde 61,14, aylık ise yüzde 5,46 artış olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ayı geride bıraktı!

Geçtiğimiz ay yapılan resmi açıklamada ise kiralara yapılacak maksimum zammın yüzde 22,58 olduğu belirlenmişti. Tüketici fiyat endeksinde de geçtiğimiz aya oranla artış gözlemlenirken, geçtiğimiz ay artışın yüzde 25,98 olarak belirlendiği biliniyor.

Ev sahipleri bu oranların üstüne çıkamıyor!

Son zamanlarda özellikle İstanbul'da yaşanılan kira krizinin ardından kiracıların tepkileri devam ediyor. Ev sahiplerinin enflasyonu göstererek uyguladığı zam politikasına, kiracılar her geçen gün daha da zorlanarak karşılık vermek istiyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen oranların ise üstüne çıkılmayacağı sadece bir bilgi olarak günümüzde kalıyor.