NFT pazarında işlem hacmi 10 milyar doları aştı

NFT pazarında işlem hacminin 10 milyar doları geçtiği öğrenildi.

NFT pazarında işlem hacmi 10 milyar doları aştı

Kripto para piyasasında son dönemde NFT'lerin hızlı yükselişine şahit oluyor. Veriler ise bu artışı rakamlar ile ortaya koyuyor. Blok zincir analist firması DappRadar tarafından hazırlanan bir rapora göre, NFT ticareti, üçüncü çeyrekte bir öneki çeyreğe göre yüzde 700'ün üzerinde bir artışla 10.7 milyar dolara çıktı.

Raporda, büyümenin 5,2 milyar doların üzerinde işlem hacmi yaratan ağustos ayı tarafından desteklendiği aktarıldı.

NFT'lerdeki dalgalanmanın pek çok nedeni olduğu kaydedildi. Bunlardan biri, NFT projelerinin Snoop Dogg ve Shaquille O'Neal gibi ünlülerin isimlerini topluluklara vererek, bu ürünlerin sosyal yönünü kuvvetlendirerek marka haline gelmesi oldu.

NFT'lerdeki büyüme, blok zinciri endüstrisinin daha büyük bir genişleme göstermesinin bir parçası olarak gösteriliyor. Benzersiz aktif cüzdan (UAW) sayısı çeyrek boyunca yüzde 25 artarak günlük ortalama 1,5 milyonun üzerine çıktı.

Bir diğer büyüme faktörü ise önceki çeyreğe göre yüzde 140 daha fazla olan 750 bin UAW'yi çeken blok zincir tabanlı oyun artışı oldu. NFT ürünleri içerisinde son dönemde Axie Infinity yükselişiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Oyun tokenı Axie Infinity, son bir haftada yüzde 100'den fazla artış gösterdi ve hali hazırda 140 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Etiketler
NFT