Coinbase: ABD'de kripto para biriminde doğrudan maaş ödemeleri mümkün

Coinbase, maaş çeklerinin kripto para birimlerine doğrudan yatırılması için bir program başlattı. PayPal ve Robinhood bu hizmeti ABD'de zaten sunuyor.

Coinbase: ABD'de kripto para biriminde doğrudan maaş ödemeleri mümkün

Coinbase yakında ABD şirketlerinin çalışanlarının maaş çeklerini doğrudan kripto borsasındaki hesaplara yatırmalarını sağlayacak. Pazartesi günü, Coinbase Ürün Prakash Hariramani Kıdemli Direktörü bu seçeneği açıkladı. Bu, çalışanların maaş çeklerini işlem ücreti olmadan kripto para satın almak için kullanmalarına olanak tanır. Şirketler, Coinbase uygulamasında desteklenen bir bordro şirketi veya bir şirketin İK departmanı aracılığıyla doğrudan mevduat oluşturabilir.

Hariramani, özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulduğunda, kullanıcıların maaşlarından istedikleri kadar "çok veya az" yatırma seçeneğine sahip olacaklarını söyledi. Coinbase, hizmetin nedeninin bir parçası olarak "zaman alıcı ve uygunsuz" transferleri gösterdi ve doğrudan para yatırmanın kullanıcılara kripto bonusları almanın daha verimli ve daha hızlı bir yolunu sağlayacağını söyledi.

Coinbase, PayPal ve Robinhood'u taklit ediyor

Bu işlevi seçen kullanıcılar, yalnızca birkaç adımda uygulamada doğrudan ödeme oluşturabilir ve değiştirebilir. Coinbase, otomatik maaş ödemesi ayarlayabilir veya bir şirketin bordro sistemi aracılığıyla manuel para yatırma talimatları sağlayabilir. Borsa, kullanıcıların maaş çeklerini bozdurmalarını sağlayan diğer popüler fintech platformlarına katılıyor. PayPal ve ticaret uygulaması Robinhood, kullanıcılarına maaş çeklerini doğrudan platforma ödeme seçeneği de sunuyor.

Etiketler