New Financial: Londra, Avrupa finans sektörünü domine etmeye devam edecek

İngiltere merkezli New Financial’ın analizine göre Avrupa Birliği’nden ayrılan Londra, Avrupa finans sektörünü domine etmeyi sürdürecek.

New Financial: Londra, Avrupa finans sektörünü domine etmeye devam edecek

Londra merkezli New Financial tarafından yapılan analize göre Avrupa Birliğinden ayrılan Londra’daki uluslararası finans aktivitesi hâlâ Almanya ve Fransa’nın 5 katı büyüklüğünde bulunuyor.

Brexit'in henüz faaliyete geçmediği 2019 yılı verilerine dayanan rapor, Londra'nın; türev ürünler döviz işlemleri, bankacılık ve varlık yönetiminde Avrupalı rakiplerinin önünde olduğunu ortaya koydu.

Londra'nın sektörde yıllardır süren avantajlı konumu, Brexit'in aldığı kararla beraber son yıllarda kaybolmaya başladı.

Brexit, JP Morgan ve Goldman Sachs gibi bankaların Londra'daki şubelerini, milyarlarca dolar eden varlıklarını ve binlerce çalışanını Avrupa'nın farklı bölgelerine taşımaya zorladı.

New Financial Yöneticisi William Wright konuya ilişkin şu yorumda bulundu:

''Rapor; Fransa, Almanya ya da farklı bir AB finans merkezinin Londra ile farkı kapatması için buradan büyük bir çıkış gerçekleştirmesini gerektiğini gösteriyor.''

Rapora bakıldığında, Londra'nın Avrupalı rakiplerinin hâlâ önünde olduğu ancak ABD'nin gerisinde kalmaya devam ettiği ve 2019'dan bu yana da bu kaybı sürdürdüğü görülüyor.

Etiketler