Müjde! Yeni gelişme bizi geleceğe taşıyacak

Baykar tarafından üretilen insansız savaş uçağıyla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklama da uçağa Kızılelma adı verildiği duyuruldu.

Müjde! Yeni gelişme bizi geleceğe taşıyacak

Baykar vasıtasıyla üretilen milli ve özgün olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk prototipi entegrasyon hattında yerini aldı. Bayraktar tarafından geliştirilen Kızılelma, gerçekleştireceği agresif manevralar ve gelişmiş yapay zeka ile gelecekte güvenlik güçlerinin muharebe sahasında güçlü bir yere sahip olacak. 

Bayraktar: Kızılelma bizi geleceğe taşıyacak

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada Baykar'ın yaptığı Muharip İnsansız Uçak Sistemi Projesine Kızılelma adını verdiğini duyurdu. Bayraktar tarafından bu adın verilmesinin nedeni ise şöyle açıklandı: 

İnsansız Savaş Uçağı

KIZILELMA siz ulaştıkça daha ileri giden, hep peşinden koşulan bir hedef aslında. Bizi hep daha ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar KIZILELMA ile asırlardır hür yaşayan milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yüksek teknoloji geliştirerek semalarda ve uzayda hak ettiği yeri almasını istiyoruz.

Bugün ihtiyacımız olan fetihlerin kalplerin fethi olduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adaletten söz ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak için yüksek teknoloji geliştirmek olmazsa olmaz bir kaide. Bu nedenle Milli Teknoloji Hamlesi de kritik bir önemi haiz. KIZILELMA'nın milletimize ve insanlığa hizmet edeceğini düşündüğümüz için kadim medeniyetimizin geçmişinden gelen bu isimde karar kıldık. Dünya 5. nesil avcı uçaklarıyla insanlı son muharip uçakları izliyor. Artık insanlı savaş uçakları geliştirilmeyecek. Bundan böyle muharebe sahasının en güçlü unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi var edebilmek için çalışıyoruz.