Müjde! En düşük memur maaşı 6 Bin TL’yi geçti

Memur maaş zammı ne kadar? Milyonlarca memur tarafından heyecan içerisinde beklenilen 2022 Ocak zammı belli oldu. Müjde! En düşük memur maaşı 6 Bin TL’yi geçti

Müjde! En düşük memur maaşı 6 Bin TL’yi geçti

Memur maaş zammı ne kadar? Milyonlarca memur tarafından heyecan içerisinde beklenilen 2022 Ocak zammı belli oldu. Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde gözler memur maaşı zam oranlarına çevrildi. Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısından sonra memur maaş zammı ve emekli maaş zammı araştırılmakta. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte, detaylar... 

En düşük memur maaşı ne kadar oldu? 2022 yılının Ocak ayında zamlanacak maaşlar ile memurların aldığı son maaş tutarı belli olacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar? 2022 Memur maaşı ne kadar? En düşük memur maaşı ne kadar oldu?  

En düşük memur maaşı ne kadar oldu?  

En düşük memur maaşı

2022 en düşük memur maaşı ne kadar oldu? TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu 13,58 ve yıllık enflasyon da 36,08 olarak belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25,48 memur emeklilerine de toplamda +22.48 zam yansıyacak. Bu kapsamda memurlar toplamda 27.48 oranında zam alacağı açıklandı.  

En düşük memur maaşı 6221 TL olarak belirlendi.  

Memur maaşlarına gelen zamlardan sonra memurlar kademelerine göre zam almaktadır. Memur ve memur emeklisine gelen zamlar Şubat 2022 ayından itibaren geçerli olmakla beraber Temmuz ayına kadar bu tutar devam edecektir. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur ve memur emeklisine zam yapıldığı için Ocak 2022 zammı bu şekilde açıklandı.