Thodex'in kripto para vurgunuyla ilgili soruşturma yurt dışına sıçradı

Thodex kripto para vurgunu hakkında soruşturma yurt dışına kadar uzandı.

Thodex'in kripto para vurgunuyla ilgili soruşturma yurt dışına sıçradı

Thodex'e yönelik kripto para vurgunu hakkında soruşturma yurt dışına kadar uzandı. Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'a para aktarıldığını tespit eden savcılık, şüphelilerin buradaki kripto paralarına el konulmasını talep etti.

Thodex kripto para soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Ertaş tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Öyle ki savcılık pek çok resmi kurumla yazışmalar yaptı. Hem bir numaralı şüpheli Faruk Fatih Özer'in yerinin tespiti hem de mağdurların zararlarının belirlenebilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Soruşturma kapsamında, Faruk Fatih Özer'in nerede olduğu en merak edilen soruların başında yer alıyor. Başsavcılık, sistemin kurucusu ve yöneticisi Özer'in hâlâ Arnavutluk'ta olduğunu tespit etti. Özer'in bu ülkeden Arnavutluk'tan iadesi talep edildi. Savcılık öte yandan Faruk Fatih Özer'in de aralarında yer aldığı bütün şüphelilerin çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'a para aktardığı tespit edildi.

Etiketler