MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş üstü için aşı randevusu...

40 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? MHRS üzerinden ve ALO 182 üzerinden aşı randevusu alma hakkında merak edilenler haberimizde...

MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş üstü için aşı randevusu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı açıklamada 40 yaş üstü vatandaşların da aşılanabileceği ve dün sabah saatleri itibarıyla aşı randevusu alabilecekleri duyuruldu. Bunun ardından vatandaşlar MHRS ve ALO 182 üzerinden Kovid-19 aşı randevusunun nasıl alınacağını araştırmaya başladı.

MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş üstü için aşı randevusu... - Resim : 1

MHRS ÜZERİNDEN AŞI RANDEVUSU ALMAK

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için öncelikle www.mhrs.gov.tr adresine girin. Eğer üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş üstü için aşı randevusu... - Resim : 2

Kovid-19 aşı randevusu almak için sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra “Aşı Randevusu Al” seçeneğini tıklayınız. Aşılamada öncelikli grupta olup olmadığınızı, aralarında boşluk olacak biçimde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazıp 2023'e SMS göndererek sorgulayabilirsiniz.

Eğer aşı yapılacak öncelikli grupta yer alıyorsanız randevu işlemi için sistem sizi MHRS uygulamasına yönlendirecektir. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat ayarlanarak randevu oluşturabilirsiniz. Randevu bilgisi kısa mesaj ile size iletilecektir.

MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş üstü için aşı randevusu... - Resim : 3

Randevu aldığınız tarih ve saatte belirlenen sağlık kuruluşunda aşınızı olduktan sonra aşıyı uygulayan sağlık personeli ikinci doz için randevunuzu oluşturacaktır. Bu randevunun bilgileri de SMS yolu ile size iletilecektir.

Etiketler