MHRGYO Halka Arz Sürecini Bugün Tamamlayacak

Türkiye'nin ilk sigorta şirketi iştiraki olan gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO), bugün halka arz sürecini tamamlıyor.

MHRGYO Halka Arz Sürecini Bugün Tamamlayacak

Türkiye'nin ilk sigorta şirketi iştiraki olan MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO), Quick Sigorta ve Corpus Sigorta'nın iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla 'Borsadan Satış' yöntemiyle halka arz sürecini bugün tamamlayacak. Bu halka arz sürecinde, MHR GYO'nun çıkarılmış sermayesi 620 milyon TL'den 827 milyon TL'ye yükseltilirken, 207 milyon TL nominal değerli hisse 4,30 TL'den satışa sunuldu. Halka arz sonrasında MHR GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 25 olacak.

Halka Arz Geliri Gayrimenkul Portföyünü Genişletmeye Gidecek

MHR GYO, halka arzdan elde edeceği geliri gayrimenkul portföyünün genişletilmesi amacıyla kullanacak. Ayrıca, kat karşılığı ve hasılat payı karşılığı projelerin geliştirilmesi ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında da bu geliri değerlendirecek.

Ofis ve Ticari Gayrimenkul Sektöründe Faaliyet

MHR GYO, ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet göstermektedir. Portföyünde İstanbul Ataşehir'deki Quick Tower projesi ile Ankara Çankaya'daki Maidan İş ve Yaşam Merkezi'nin de yer aldığını belirtelim. Bu projeler, Leed Platinum sertifikasına sahip sayılı ofis binalarından biri olarak dikkat çekmektedir. Quick Tower ve Maidan İş ve Yaşam Merkezi'nin kira gelirleri, doğrusal yöntemle gelir tablosuna aktarılmaktadır.

MHR GYO'nun Portföy Değeri

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan raporlara göre, 30.06.2023 tarihi itibariyle MHR GYO'nun portföyünün toplam piyasa değeri 2.880.980.000 TL (KDV Hariç) olarak hesaplanmıştır. Aynı raporda Quick Tower'ın piyasa değeri 2.856.245.000 TL (KDV Hariç) ve Maidan İş ve Yaşam Merkezi'nin de yer alan 3 bağımsız bölümün piyasa değeri 24.735.000 TL (KDV Hariç) olarak belirtilmektedir.

Türkiye'nin ilk sigorta şirketi iştiraki olan MHR GYO'nun halka arzı, şirketin büyüme ve genişleme hedeflerine önemli bir destek sağlayacak gibi görünüyor.

Etiketler