Messi, Ronaldo'nun forma rekorunu kırdı

PSG’ye transfer edilen Messi’nin yeni formalarından bir günde 830 bin adet satıldığı belirtildi. Ronaldo’nun 520 binlik forma satış rekorunu kırdığı öne sürülen rakamın 100 000 000 doların üzerinde bir getirisi bulunuyor.

Messi, Ronaldo'nun forma rekorunu kırdı

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'in Lionel Messi'yi transfer etmesi etkilerini hissettirmeye devam ediyor. PSG'nin Messi formalarından elde etmiş olduğu dev gelir belli oldu. Messi, Ronaldo'nun forma rekorunu kırdı.

Lionel Messi’nin Paris Saint Germain’e transferinin futbol tarihinin forma satış rekorunu kırdığı iddia edildi. İspanya ve İtalya basınında yayınlanan haberlerde Arjantinli yıldızın yeni takımına imza atmasının ardından 24 saat içerisinde 830 bin forma satıldığı bildirildi. Bu rakamla Ronaldo’nun Juventus’a gidişinin ardından satılan forma sayısı geride bırakıldı. Lionel Messi için gerçekleştirilmiş olan forma satışında 105 milyon dolar elde edildiği öne sürüldü.

Paris Saint Germain’in ise üretici firmayla anlaşması gereği bu ücretin belirli bir miktarını aldığı belirtiliyor. Real Madrid ile yollarını ayırdıktan sonra Juventus’a giden Ronaldo için hazırlanan formalardan 24 saatte 520 bin adet satıldığı ve bunun rekor olduğu belirtilmişti. Bu satışın Torino ekibine 60 000 000 dolar getirdiği ifade edilmişti. Paris Saint Germain kulübü bu şekilde yıldız oyuncu için harcayacağı paraları karşılayacak kaynağın da önemli bir kısmını bulmuş oldu. Futbolcunun gelişinin ardından önemli ölçüde artan fan tokenları aracılığı ile da milyon euroluk yeni gelirler elde edildiği iddia ediliyor.


Fransız ekibinden senelik yaklaşık 35 000 000 euro alacağı belirtilen Messi’nin maaşının önemli bir bölümünün, elde edilen bu gelirlerle karşılanma fırsatı doğuyor.

Etiketler