Meslek lisesi ve üniversite mezunu gençlere 100 bin TL faizsiz destek!

Bakan Varank, KOBİ'lere ilişkin istihdam taahhüdünü yerine getirenlere 100 bin TL ödeme yapılmaya başlandığını açıkladı. Ayrıca, meslek lisesi mezunu veya üniversite mezunu gençlere, en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere özel 100 bin TL faizsiz destek verdiklerini duyurdu

Meslek lisesi ve üniversite mezunu gençlere 100 bin TL faizsiz destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ'lere ilişkin istihdam taahhüdünü yerine getirenlere 100 bin TL ödeme yapılmaya başlandığını açıkladı.

 Firmalardan 53 Bin İstihdam Talebi Geldi                    

“Bugüne kadar işletmelerimiz bize 53 bin yeni istihdam için taahhütte bulundu”

 Mustafa Varank, " Biz KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ilan ettiğinizden beri yaklaşık bir ay oldu. İstihdam artışını odağına alan bu programımızın, yoğun ilgiyle karşılandığını şu anda görebiliyoruz. Bugüne kadar firmalarımızdan 53 bin yeni istihdam için taahhütte bulunuldu. Biz de bugün itibarıyla bu firmalara 100 bin liralık ödemelerini yapmaya başladığımızı duyuruyorum." ifadeleri yer aldı.

  • Sivil toplum kuruluşları,
  • kamu kurumları ve kuruluşları,
  • özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla bölgedeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek veren 26 kalkınma ajansı bir araya geldi. 

 26 Kalkınma Ajansı’na yönelik “Kalkınma Ajansları           Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi                                

“Spor altyapımızı, spor turizmine kazandırma noktasında çok büyük sorumluluğumuz var”

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla bir araya gelindi. 

Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı, bölgedeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek veren, ayrıca sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına göre, kalkınmayı teşvik edici destek programları yürüten "26 Kalkınma Ajansı’na yönelik" düzenlendi.

 Toplantıda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu'da vardı           

“Özellikle gençliğimizin bir tanesinin bile heba olmaması bizim en büyük önceliklerimizden biri”

 Kalkınma ajanslarının geçmiş dönem uygulamalarının ve gelecek dönem planlarının gözden geçirileceği toplantıda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve çok sayıda ajans temsilcisi bulunuyordu.

Bakan Varank burada yaptığı konuşmada, temel amaçlarının Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve Türk milletinin refahını artırmak olduğunu belirterek, dışarıda türlü engellemelere maruz kalmalarına rağmen bu durumlardan hiçbirinin, onları Türk milletine hizmet etmekten alıkoyamayacağını söyledi.

 Yapıcı Bir Politikayla Yol Alınmaya Çalışıldığı Vurgulandı                                                                        

“Şehirlerimizin ve bölgelerimizin rekabetçi olduğu alanlarda büyük ölçekli ve daha odaklı projelere ağırlık vereceğiz”

 Bakan Varank, "Bölgesel kalkınma anlayışının, ulusal kalkınma sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğu dile getirilirken, iki önceliğin bulunduğunu söyledi. Bunları, "Tüm illerimizin, ilçelerimizin, bölgelerimizin rekabet güçlerini geliştirerek ulusal ekonomiye katkılarını artırmak istiyor ve bir yandan da diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltarak topyekun kalkınmış bir Türkiye inşa etmek için çalışıyoruz." dedi.

Bakan Varank ayrıca , tecrübelerini mümkün olduğunca bölgelere aktarmaya çalıştıklarını belirtti. Bu işin ana sorumluluğunun ise yerel paydaşların hizmetinde olan kalkınma ajanslarına ait olduğu dile getirildi.

Kalkınma ajanslarının 10 yıldır yürüttüğü çalışmalar neticesinde, muazzam bir proje geliştirme tecrübesi oluştuğuna dikkati çekti.

Bakan Varank ayrıca, “Bugüne kadar kalkınma ajansları, 24 binden fazla kalkınma odaklı projeye 15 milyar liranın üzerinde destek sağladı” ifadesini de özellikle vurguladı.

Meslek lisesi ve üniversite mezunu gençlere 100 bin TL faizsiz destek! - Resim : 2

 Teknoloji Tabanlı Girişimcilik Geliştirilmeli                         

Bakan Varank, "İstanbul’un küresel bir girişimcilik merkezi potansiyeli taşıması hedefiyle başlattığımız çalışmaları, İstanbul’a özel kurgulanan girişim sermayesi fonları ile taçlandırdık. Ankara bünyesinde yeni oluşacak girişimlerin desteklenmesi üzerine bir kitle fonlaması uygulaması başlattık. Bu inovatif uygulamaları, siz değerli yönetim kurulu üyelerimizin destekleri ile yaygınlaştırmak istiyoruz.” dedi.

“Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile farklı il ve ilçelerdeki 100 projeye yaklaşık 632 milyon TL destek sağlayacağız”

Bakan Varank, "Çalışan ve Üreten Gençler Programını devreye aldığımız 2021 yılında, farklı il ve ilçelerdeki 100 projeye yaklaşık 632 milyon TL destek sağlayacağız. Belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri paydaşlığında yapacağımız emek yoğun sektörlere dönük 175 fabrika binası ve spor alanını özel sektöre tahsis ederek yaklaşık 65 bin gencimizi istihdam edeceğiz.” dedi.

Meslek lisesi mezunu veya üniversite mezunu gençlere,  en az 12 ay boyunca istihdam sağlama taahhüdünde bulunan işletmelere özel 100 bin TL faizsiz destek verilecek!                                                                                    

Bakan Dr. Muharrem Kasapoğlu, “Sports in Turkey” projesinin de Türkiye’nin uluslararası arası arenada tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti.

"Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı"nın düzenlediği 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nın ikinci fazı da duyuruldu. Son 12 ayda, çalışan sayısını koruduklarını, meslek lisesi mezunu veya üniversite mezunu gençlere, en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere özel 100 bin TL faizsiz destek verdiklerini duyurdu.

 "Kalkınma Ajanslarında Personel Performans                      Değerlendirme Sistemi"nin bulunmasına ilişkin işbirliği protokolü sonrası, imza törenine geçildi              

Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı’nda, Bakan Kasapoğlu, Bakan Varank ve Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından  "Kalkınma Ajanslarında Personel Performans                      Değerlendirme Sistemi"nin bulunmasına ilişkin işbirliği protokolü sonrası, imza töreni gerçekleştirildi.

BirBorsa / Ayşete Yavaş

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar