Şok açıklama! Asgari ücret 7500 TL olacak!

Her yılın başında ve ortasında yapılan asgari ücret zammıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücret ile ilgili gelen iddia çalışanları hayrete düşürdü.

Şok açıklama! Asgari ücret 7500 TL olacak!

En son Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammıyla beraber asgari ücret 5500 TL tutarına çıkmıştı. Yeni yılda yapılması düşünülen asgari ücret zammıyla ilgili araştırma yapılmaya başlandı. Bildiğiniz gibi Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan toplantılardan sonra 2022 yılında asgari ücrete %52 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla beraber asgari ücret öndelikle 4253 TL olurken daha sonra enflasyon oranı %70’i geçince asgari ücret bir kez daha zamlanarak 5500 TL olmuştu.

Asgari ücrete gelecek zamla ilgili konuşma yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tarafından 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili tahminlerini söyledi. Özgür Kaya tarafından yapılan açıklamada masada pek çok formülün olduğu ama asıl formülün Aralık ayı enflasyon rakamları olduğunu açıklayan Kaya, 2022 yılının ikinci aylık döneminde enflasyonun önceki 6 aylık dönemiyle ilgili farkını koruduğunu görüyoruz demesi gündeme oturdu.

Asgari ücret 7500 TL olabilir!

Asgari ücrete zam

SGK Uzmanı Özgür Kaya tarafından asgari ücrete 2023 yılında gelecek zamla ilgili iddialarda bulundu. Asgari ücrete gelecek zamlarla ilgili 3 formülün olduğunu söyleyen Kaya bu üç formülün ilkinin toplu sözleşme şartları, ikincisinin enflasyon rakamları, üçüncüsünün ise Cumhurbaşkanı tarafından verilecek karar olduğuna değindi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan açlık sınırı 6680 TL olarak belirlendi. Yıl sonuna kadar enflasyon rakamlarının da Aralık ayına kadar artış göstereceğini düşünürsek 2023 yılında asgari ücretin 7 bin TL ile 7500 TL arasında olma ihtimali yüksektir. Yani şuanda 5500 TL olan asgari ücrete yaklaşık olarak %10 ile %20 arasında artış meydana geldiği zaman asgari ücret 7 bin TL seviyelerine kadar çıkacak.

Cumhurbaşkanı zam sinyali vermişti!

Asgari ücrete gelecek maaş zamlarıyla ilgili tahminlerini açıklayan SGK uzmanı Özgür Kaya tarafından:

“Gerek asgari ücretliler olsun gerekse memur ve memur emeklileri ile ilgili olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada farklı bir senaryonun ortaya çıkabileceği enflasyonun üzerinde bir zamla daha rahatlatıcı bir uygulamanın devreye gireceği ortaya çıkmış durumdadır. Enflasyon rakamı 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da yapılacak olan zammın bu rakamın üzerinde olacağını, sayın Cumhurbaşkanının kasım-aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonunun vereceği karar üzerinde ilave bir zammın uygulanacağını öngörebiliriz” denildi.