Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Asgari Ücret 2022 Tahminleri Belli Oldu…

Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Milyonlarca işçi ve işverenin heyecanla beklediği asgari ücret zammı için görüşmeler 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Asgari Ücret 2022 Tahminleri Belli Oldu…

Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Asgari Ücret 2022 Tahminleri Belli Oldu…

Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Milyonlarca işçi ve işverenin heyecanla beklediği asgari ücret zammı için görüşmeler 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. Asgari ücret görüşmeleri için ikinci toplantı önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak. Bugün ise sosyal medya üzerinden popüler olan bir hastag işçi ve işverenleri hayrete uğrattı. Asgari Ücretin 5200 TL olacağına dair açılan hastagdan sonra herkes asgari ücret ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Asgari Ücret 2022 Tahminleri Belli Oldu

Asgari Ücret 2022 zammı heyecan içerisinde bekleniyor. Milyonlarca çalışan önümüzdeki yıl geçerli olacak maaşını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Bildiğiniz gibi ilk toplantıdan sonra asgari ücret ile ilgili ilk rakamlar gelirken işçiler bu tutardan memnun olmayacak asgari ücrete yapılması gereken zam taleplerini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı. Peki, Asgari Ücret 5200 TL Olacak mı? Asgari Ücret 2022 Ne Zaman Açıklanır?

Asgari Ücret 5200 TL Olacak Mı?

Asgari Ücret görüşmeleri henüz sona ermediği için tutarı belirlemek pek doğru değildir. DİSK tarafından yapılan açıklamayı incelediğimizde 2022 yılında verilecek olan asgari ücretin en az 5200 TL olması talep edildi. Hal böyle olunca asgari ücretli çalışanlar da bu konuda hastag açarak sesini duyurmaya, beklentilerinin böyle olduğunu anlatmaya çalıştı.

Asgari Ücret 5200 TL Mi Oluyor? Asgari Ücret 2022 Tahminleri Belli Oldu… - Resim : 1

Asgari Ücret 2022 Ne Zaman Açıklanacak?

Bu yıl asgari ücretin yıl sonu beklemeden açıklanacağı belirlenmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı 7 Aralık tarihinde, üçüncü toplantı ise 9 Aralık tarihinde yapılacak. Tüm bunlar dikkate alındığında asgari ücretin önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

Asgari Ücret 2022 Tahminleri

Asgari Ücret 2022 Görüşmeleri 1 Aralık tarihinde başladı. Bu tarihte yapılan görüşmeden sonra ilk asgari ücret teklifi 3500 TL ile 3750 TL arasında verildi. Hal böyle olunca pek çok işveren de işten çıkarmaların %74 oranında artacağını belirtti. Asgari ücrete yüksek zam gelmesi halinde pek çok işveren, işten çıkarmaları arttırdığı gibi aynı zamanda emekçinin hakkını da vermeyecek gibi gözüküyor. Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Etiketler