5 dakika içerisinde başvuru yaparak 1150 TL alabilirsiniz!

5 dakika içerisinde başvuru yaparak 1150 TL alabilirsiniz desek bize ne derdiniz? Devlet tarafından verilen destekler devam ediyor.

5 dakika içerisinde başvuru yaparak 1150 TL alabilirsiniz!

Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen desteklere yenileri ekleniyor. Özellikle son zamanlarda gelen zamdan sonra elektrik ve doğalgaz fiyatları aldı başını gidiyor. Hal böyle olunca devlet tarafından fatura yardımı yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar sunulan bu destekten kolaylıkla faydalanabiliyor. Evde yaşayan kişi sayısına göre yardım miktarı hesaplanıp, PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor.

1150 TL tutarında verilen fatura desteği devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. E-devlet üzerinden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ve Kaymakamlıklar tarafından verilen fatura desteğine kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. Evde yaşayan kişi sayısına göre yapılan ödemelerle vatandaşlar ev bütçelerine katkı sağlayabiliyor.

216 TL elektrik faturası desteği!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen elektrik faturası desteği faturaların yükünü hafifletmektedir. Destek almayı düşünen ihtiyaç sahibi vatandaşlar kimliği ve son gelen elektrik faturasıyla PTT şubelerine gidip işlem yapabiliyor. Evde olan kişi sayısına göre değişen fatura desteği ödemelerinde tutar en yüksek 216 TL’dir. 1-2 kişilik aileler için 108 TL, 3 kişilik aileler için 144 TL, 4 kişilik aileler için 180 TL, 5 kişilik aileler için 216 TL fatura desteği ödenmektedir.

Doğalgaz desteği

1150 TL doğalgaz desteği!

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber doğalgaz faturalarının da yüksek geleceğini biliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen Doğalgaz Tüketim Desteğine ödemeler yapılmaya başlandı. İlden ile göre değişiklik gösteren destek miktarı 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yapılan yardım başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak olup devlet tarafından yapılan değerlendirme kapsamında kabul edilen vatandaşlar destekten faydalanabilecekler.