Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni 'enflasyon' mesajı!

Konya Sanayi Odası üyeleriyle buluşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, enflasyon hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni 'enflasyon' mesajı!

Yeni enflasyon mesajı gündemi salladı!

Son günlerde tekrar artışa geçen yüksek enflasyon seslerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Yüksek enflasyonla geçmişte olduğu gibi halen aktif olarak mücadele ettiklerini vurgulayan Şahap Kavcıoğlu, döviz kurlarındaki dalgalanma ve enflasyonun düşmesi için verilen mücadeleye gösterilecek her desteğin çok önemli olduğunu söyledi.


Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün online toplantı üzerinden kendisini ağırlamasıyla Konya Sanayi Odası (KSO) üyesi sanayicilerle buluşan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, gerçekleşen toplantıda ekonomik değerlendirmelerde bulundu.


“Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi” başlığı altında yapılan toplantıda birçok konu hakkında düşüncelerini paylaşan Şahap Kavcıoğlu, enflasyona karşı çalışmalarını sürdürdüklerini yineledi.

Üzerimize düşen neyse onu yapıyoruz

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün enflasyon açıklamalarının ardından söz alan ve yaşanılan enflasyon süreci hakkında yeni bilgiler veren Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, yürütülen yoğun çalışmalara dikkat çekti. Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, "Sürdürülebilir fiyat istikrarı cari denge ile sağlanabilecektir. Merkez Bankası olarak, yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemek, kapasite kullanım oranlarını artırmak, ithal edilen ürünlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamak için üzerimize düşen neyse onu yapıyor, iş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz" diye konuştu.


Ayrıca Konya sanayisine övgülerde bulunan Başkan Kavcıoğlu, "Türkiye’nin ihracatı, ithalatı, borçlanması, bütçe açığı, reel sektörün döviz borcu konularında, kendi alanımızdaki ülkelerden daha iyi olduğunu görüyoruz. Bunda Konya’nın da çok büyük payı var. Konya, 180’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği 3 milyar dolar ihracatı ile büyük katkı sunuyor. Şehrin, OSB’lerini, fabrikalarını gezmiş biri olarak bunu çok iyi biliyorum" diye belirtti.