Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Memur maaş zammı 2022 yılına kısa bir süre kalmışken, başta asgari ücret olmak üzere zamlar gelecek zamlar merak ediliyor.

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Memur zammı ne kadar olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye tarihinde yapılmış en yüksek oranları içeren sözleşme" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise maaşlarda yüzde 28 oranında iyileştirme olduğunu belirtti.

Bilgin, sosyal medya hesabından 6. Dönem Toplu Sözleşmesine yönelik bir paylaşım yaptı. Maaş artışlarına ilişkin tabloyu da paylaşan Bilgin, "6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Sözleşmenin kamu çalışanlarına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bilgin, memur sendikalarıyla vardıkları anlaşmaya göre kamu personelinin 2022 - 2023 yıllarındaki maaşlarda kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ila 35 arasında değiştiğini vurguladı.

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? - Resim : 1

Bakan Bilgin, salgının ekonomik etkilerine karşın çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünün arkasında olduklarını kaydederek, "Kamu çalışanları için tarihi değişim. 3600 ek gösterge çalışmalarını bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz." dedi.

Ağustos ayında zam oranı açıklanmıştı 

Memur ve memur emeklisi, 2019 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için de yüzde 3+3 oranında zam almıştı. Enflasyon farkı da her 6 aylık dönemde (ocak-temmuz) bu rakamlara eklenmişti.

2019 yılındaki toplu sözleşmenin son zammı bu yılın aralık ayına kadar geçerli olmak üzere yüzde 3 olarak gerçekleşmişti. Buna ilk 6 ayda oluşan 5.45'lik enflasyon farkı da eklenmiş ve toplam zam yüzde 8.45 olmuştu.

2022 yılının ocak ayında açıklanacak geriye dönük 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü geçmesi durumunda hem yeni toplu sözleşme zammı olan yüzde 5 hem de fark eklenecek. TÜİK, dün ekim ayı enflasyonunu açıkladı ve aylık enflasyon yüzde 2.39 olarak gerçekleşti.

Enflasyon temmuz ayında yüzde 1.80, ağustos ayında yüzde 1.12, eylül ayında ise yüzde 1.25 artış göstermişti. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin ilk 4 ayında kümülatif yüzde 6.72'lik enflasyon rakamına ulaşıldı.

Etiketler