Malatya Pütürge'de 5.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada "Şu an için olumsuz bir durum yok" dedi.

Malatya Pütürge'de 5.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. AFAD daha sonra yapılan açıklama, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

MALATYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Şu an için olumsuz bir durum yok" ifadelerini kullandı. 

Baruş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar sadece bir evde hasar olduğuna dair bir haber geldi. Şu ana kadar yapmış olduğumuz araştırmalarda başka olumsuz bir durum yok. Sahada araştırma devam ediyor, can kaybı ve yaralanma yok. Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın. Artçı sarsıntılar olabiliyor. Kesinlikle hasarlı evlere girmesinler." dedi.

Etiketler