Mahkemeden Demirören Holding'e kötü haber

Demirören Medya'ya mahkemeden kötü haber geldi. Demirören'in satın aldığı Hürriyet hisseleri için SPK kararı bozuldu. Demirören Hürriyet için yeniden başvuracak.

Mahkemeden Demirören Holding'e kötü haber

Demirören Medya Yatırımları, mahkemenin 2018 yılındaki SPK kararını iptal etmesinden sonra, Hürriyet Gazetecilik hisselerinde zorunlu hisse alım teklifi için SPK'ya başvuracak.

Demirören, Hürriyet'in de aralarında bulunduğu medya varlıklarını 2018 yılında Doğan Holding'den almıştı. SPK ise satın alma işleminden sonra Demirören'in borsada işlem gören Hürriyet hisseleri için zorunlu alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olduğu kararını vermişti.

Hürriyet Gazetecilik'in dün akşam KAP'a yaptığı açıklamaya göre mahkeme temmuz ayında bu kararın bozulması yönünde karara vardı. Mahkeme kararı Danıştay tarafından 3 Kasım'da onaylandı.

Açıklamaya göre bu kararla beraber Demirören Hürriyet Gazetecilik paylarının diğer hissedarlardan, hisse başına 0.54316 dolardan alınması için SPK'ya başvuru yapacak fakat hisselerini satmak isteyen yatırımcıların belirli kriterleri karşılamaları gerekecek.

Açıklamada bu kriterler, "pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu tarih olan 16.05.2018 tarihinde Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. pay sahibi olup da o tarihte sahip oldukları paylardan pay alım teklifi tarihine kadar kesintisiz ellerinde bulundurdukları kısmı ile sınırlı olarak" şeklinde ifade edildi.

Hürriyet Gazetecilik hisseleri dün 2.37 TL yani yaklaşık 0.24 dolar düzeyinden günü tamamladı.

Etiketler