Madencilik devlerinden Bitmain, en büyük BTC havuzunu elden çıkarıyor

Bitmain, madencilik donanımı tasarımına odaklanmak amacıyla en büyük Bitcoin madenciliği havuzu olan Antpool'u elden çıkarıyor.

Madencilik devlerinden Bitmain, en büyük BTC havuzunu elden çıkarıyor

Bitcoin madencilik donanımı üretim devlerinden Bitmain, madencilik donanımı tasarımına odaklanmak için şu anda en büyük Bitcoin madenciliği havuzu olan Antpool'u elden çıkarma kararı aldı.

Bitmain, Salı günkü bir blog yazısında, 26 Temmuz tarihinde bir ara hissedar toplantısına ev sahipliği yaptığını ve Antpool madencilik havuzunun elden çıkarılacağını açıkladı. Blog yazısında konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

''1 Mayıs tarihine kadar bütün yasal konular tamamlandı. Şu anda bazı konuları konsolide ediyoruz ve yakında gerekli önlemleri de tamamlayacağız. 'Antpool', yeni hissedarlardan destek aldığında, madencilik havuzu işini denizaşırı ülkelerde bağımsız olarak işletecek.''

Elden çıkarma fikri ilk olarak ocak ayında Bitmain kurucu ortağı Jihan Wu'nun rakip kurucu ortak Micree Zhan ile bir yıl süren iç güç mücadelesini bitirmek için başkanlık görevinden ayrıldığı zaman gündeme geldi. Wu, planın bir kısmının Antpool'u 'Micree tarafından yönetilecek bağımsız bir şirket' haline getirmek olduğunu söyledi. Bunun ardındaki neden ise, Bitmain'in iş modelini halka arzı daha kolay hale getirmek için düzenlemekti.

Antpool'un elden çıkarılmasında kaydedilen ilerleme, Bitmain'in BTC.com'u ABD'de listelenen BIT Mining'e satmasından aylar sonra gerçekleşti.

Bir zamanların lider BTC madencilik havuzlarından ikisi olan BTC.com ve Antpool'un elden çıkarılmasıyla beraber Bitmain, yalnızca madencilik donanım tasarımının geliştirilmesine ve satışına odaklanacağını açıkladı.

Etiketler