Kripto para borsası Huobi, Çin'deki bir kuruluşunu kapatıyor

Popüler kripto para borsası Huobi, Çin'deki bir kuruluşunu kapatma kararı aldı.

Kripto para borsası Huobi, Çin'deki bir kuruluşunu kapatıyor

Bitcoin ve kripto para borsası Huobi, 22 Temmuz tarihinde Beijing Huobi Tianxia Network Technology Co., Ltd. adlı bir kuruluşu feshetti ve Çin'in ulusal kurumsal sistemindeki yayınlanan bir bildiriye göre, 45 gün içinde kaydını iptal etmeye karar verdi.

Bir şirket sözcüsü WeChat aracılığıyla CoinDesk'e yaptığı açıklamada, ''Feshedilen varlık, geliştirmenin ilk aşamalarında kurulmuştu ve işletme faaliyetlerine sahip değil.'' ifadelerini kullandı.

Şirket bilgi platformu Aiqicha'ya göre Huobi'nin kurucusu ve CEO'su Leon Li, şirketin yüzde 70,52'sine sahip. Li, işletmenin kaydı silinmeden önce tasfiye taleplerinde bulunmak isteyen alacaklılar için irtibat kişisi olarak belirlendi.

Aiqicha'ya göre, işletmenin kayıtlı sermayesi 10 milyon yuan ve Çin'de beş yan kuruluş var. Çinli yetkililer, yerel kripto para madenciliği endüstrisini çok sıkı bir şekilde denetliyor. Borsalar ve medya platformları da dahil olmak üzere diğer kripto para platformları da bu durundan etkilenmişe benziyor. Huobi, haziran ayının son günlerinde Çin'deki kullanıcılara kaldıraç ticari sunmayı bırakmıştı.